Polyester su deposu üretildiği ham madde nedeniyle fiber su tankı veya fiberglas su deposu olarak da bilinmektedir. Fiberglas su deposu ürünlerimiz polyester ham maddenin kat kat takviye edilebilir özelliği ile yüksek mukavemet sağlayan depolama tanklarının üretimine imkan vermektedir. Kolayca şekil alabilmesi de tasarımda kolaylıklar sunmaktadır. Karmod Plastik silindir dik, silindir yatay, prizmatik yatay gibi özel ürün modellerinde polyester su depolarının üretimini gerçekleştirmektedir.
200 litrede standart model ile başlayan ürün portföyümüz, özel projelendirme ile 100.000 litreye (100 ton) kadar farklı ebatlarda devam etmektedir. Büyük tonajlı özel depolarımız Karmod Plastik teknolojisi ile toprak altı polyester depo veya toprak üstü polyester depo olarak farklı şartlarda kullanım özelliğine göre üretilmektedir. Girişi dar mekanlarda demonte (kurulu olmayan) parçalı ön üretimle hazırlanan polyester depolar, uzman ekiplerimizce yerinde birleştirilerek kullanıma hazır halde teslim edilmektedir.
Türkiye’nin en kaliteli ve en çok tercih edilen depo üreticisi olan Karmod Plastik ürünlerini incelemek için aşağıda yer alan depo modellerinden istediğinizi seçip, satış danışmanlarımız ile iletişim kurabilirsiniz.
Polyester tankların kurulacağı alan, direkt olarak Güneş ışınlarına deponun maruz kalmayacağı, mümkünse kapalı, temiz ve güvenli bir alan olmalıdır. Depolanan içeriğin serin kalmasını isteyenler alana ısı yalıtımı yaptırarak yaz sıcaklarından koruyabilirler. Böcek, fare gibi dış etkenlerin fazla bulunduğu bir ortama kurulacak ise, ayağı bulunan depolar tercih etmeniz önerilir.
Polyester depoların temizlik periyodu, kullanım şekline ve kullanım sıklığına göre doğru orantılıdır. Yasal olarak her altı ayda bir depoların temizlenmesi gerekiyor. Polyester tanklarda genellikle kimyasal depolandığı için, hem içerikte bir bozulma olmaması adına hem de kötü koku oluşumu engellemek adına her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilir.
Polyester tanklar, polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen malzemelerin özel yapıştırıcılar ile birleştirelerek üretilir. Bu üretim şekli sayesinde bu tanklar yerinde montaj özelliğine sahiptir. Depo, yerinde montaj yapılsa dahi, kurulduğu çevreye herhangi bir zarar vermez. Polyester toprak altı depoların kurulabilmesi için gömüleceği alanın kazılması gerekir. Bu durumda depo gömülene kadar bir süre kazılan alan kullanamaz ve herhangi bir yaya trafiği sağlanamaz. Depo gömüldükten sonra, deponun boğaz ve kapak kısmı dışarıda kalır. Kazılan alan eski haline getirilir. Yapılan bu işlemler sırasında çevreye bir zarar verilmez.
Bütün tankların temizliği oldukça kolaydır. Su ve bir fırça ile kolayca temizleyebilirsiniz. Fakat bu tankların içerisinde genellikle kimyasal depolandığı için bazı maddelerin çıkarılması zor olabiliyor. Böyle bir durum söz konusu ise depoya zarar vermeyecek bir temizleyici kullanarak deponuzu temizleyebilirsiniz. Belirli bir düzeyde kalmak şartı ile tazyikli su da kullanabilirsiniz.
Bütün depolarınızın kullanıma bağlı hasarları, çizikleri veya delikleri üretim tesislerimizde tamiri yapılabilir. Söz konusu bir polyester tank ise, polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen polyester malzemenin özel yapıştırıcılar kullanılarak tamiri yapılabiliyor.
Evinize herhangi bir tankı kolayca bağlayabilirsiniz. Fakat bu deponuzun kullanım amacına göre değişebilir. Örnek olarak yağmur toplama sistemi kurduysanız, yağmur suları deponuzu doldurur. Dolan yağmur suyunu kullanmak için deponun pirinç manşon kısmını evinizin su tesisatına bağlamanız yeterli olacaktır. Böylece deponuzun içerisindeki suyu kullanabileceksiniz. Fakat bir foseptik tankı kullanımı söz konusu ise, depo gömülme esnasında evin foseptik gideri depoya bağlanarak, kullanımı sağlanır. Ayrıntılı bilgi için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.
Bu tamamen sizlerin ihtiyaç duyduğu depo hacmine, kullanım amacına ve sıklığına göre değişkenlik gösterecektir. İçerisinde depolanmak istenen içerik dahi bunu değiştirebilir. Polyester tanklar ise kimyasal depolama konusunda oldukça üstündür. Çünkü bu tanklar kimyasal dayanıklılık gerektiren bir içerik depolanması durumunda depo, izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak güçlendirilir. Daha ayrıntılı bilgi için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.
Polyester su deposu içerisinde güçlü kimyasallar depolanabilir mi?
Polyester tanklar, kimyasal depolama konusunda en üstün tanklardır. İçerisinde glikoz, gliserin, deterjan gibi daha pek çok kimyasal ürünü depolayabilirsiniz.
Size en uygun depoyu bulmak için öncelikle bir depoda ihtiyaç duyduğunuz ebata, konumlandıracağınız alana, içerisinde depolayacağınız içeriğe göre değişkenlik göstermektedir. Polyester tanklar genellikle kimyasal depolaması hususunda oldukça başarılıdırlar. Müşteri temsilcilerimize, ihtiyaç duyduğunuz depo hacmini ve depolamak istediğiniz içeriği anlatarak, size uygun olan tankı bulabilirsiniz.
Bütün depolama ürünlerimizin üretimi için kaliteli hammaddeler kullanılmaktadır. Bütün hammaddeler de yüksek ultraviyole dayanıklılık bulunur. Dolayısı ile bu depolarda yalıtım otomatikman sağlanmış olur. Fakat bu tanklar, orjinal hammadde renklerinde üretildiği gibi farklı renklerde de üretilebiliyor. Farklı renklerdeki tankların yalıtım oranı orjinal renkteki tanklara göre biraz daha yüksektir.
Bütün polyester tank modelleri, polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen polyester malzemenin, özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilmesi sonucu üretilmektedir. Fakat müşterilerimizin istekleri üzerine kimyasal depolaması için daha dayanıklı hale getirilebiliyor. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise depo, izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak daha dayanıklı hale getiriliyor.