Su Depolarının Doğal Afetlerdeki Önemi!

Ülkemiz, deprem kuşağında yer alan bir ülkedir. Bu sebeple daima deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu hazırlıklar kapsamında su deposu modelleri kullanılmaktadır. Hazırlığın yanında bir afet sonrasında da bu depolar çok fazla kullanılmaktadır. Deprem, heyelan ve sel gibi doğal afetler sonrasında insanlar evlerini ve işyerlerini kaybedebiliyor. Bu afetzedeler, afet sonrasında belirli ve güvenli bir lokasyona toplanıyor ve oralarda çadır kentler kuruluyor. Kurulan bu kentlerde su olmadığı için temiz suyun sağlanabilmesi için yine bu depolar kullanılmaktadır.

Afet sonrasında, bölgeye gönderilen depoların içerisinde genellikle temiz su bulunuyor. Bu depolar sayesinde afet sonrasında salgın hastalıklar çıkmıyor ve afet bölgesindeki enkaz hızla kaldırılarak, yaşamın normale dönmesi sağlanabiliyor. Yani bu depoların kullanımı afet anında ve sonrasında da çok önemlidir. Nitekim bu depolar 50 litre ile 100 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilebiliyor. Afet sonrasında kullanılan depolar ise genellikle 30 ton ile 60 ton arasında oluyor. Bu kapsamda sizlerde ihtiyaçlarınız için hemen bir depo satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Depo Tasarımının Önemi Nedir?

Depolar, hayatımızın pek çok farklı yerinde kullanılmaktadır. Nitekim depolar, farklı farklı boyutlarda ve şekillerde üretilebiliyor. Bazı alanlarda 2 tonluk su deposu modelleri kullanılırken, bazı alanlarda 25 ton, 50 ton gibi büyük depolar kullanılmaktadır. İçerisinde depolanan ürünün özellikleri, kullanıldıkları alanının koşulları gibi çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak tasarlanıyor ve üretiliyor. Tasarımın kalitesi, kullanım kolaylığı, dayanıklılık gibi avantajlar sağlamaktadır. Öncelikle, dayanıklılık depolar için oldukça önemlidir. Bu kapsamda deponun malzeme kalınlığı da dayanıklılık sağlaması için ayarlanmaktadır. Bir diğer önemli nokta ise geniş renk seçenekleridir. Depolar kullanıcının tercihine göre her renkte üretilebilir, bu da içerikleri tanımlama, kurulum alanına uyum sağlama ve Güneş ışınlarından deponun korunmasını için faydalıdır. Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik gibi malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Ayrıca, tankın tasarımı da büyük öneme sahiptir. Aşağıdaki dört tip yaygın olarak kullanılır.

  • Dikey tanklar

Yer alanı bakımından küçük, ancak yükseklik bakımından büyük alan kaplamaktadır. Bu nedenle ev kullanımı ve bazı fabrikalar için uygundurlar. Bununla birlikte bazı ürünlerin taşınması için de kullanılıyor. 

  • Yatay tanklar

Yatay tasarımlı depolar, fabrikaların üretim bantlarında, karavan, yat ve evlerimizde çok fazla kullanılmaktadır. Bir ürünün taşınması için en ideal depolardır. Çünkü bu depolar yere çok iyi bir biçimde oturmaktadır. Bu sebeple fabrikalarda üretilen ürünlerin taşınması için kullanılıyor. Çok fazla yer kaplamadığı için karavan ve yatlarda temiz ve kirli su depolaması için kullanılmaktadır. Bunun yanında evlerde yağmur hasadı yapmak için de kullanılıyor. 

  • Silo tankları

Tarım alanlarında tahıl ve gübre depolamak için çok fazla kullanılıyor. Bunun yanında depo ters şemsiye şeklinde olduğu için deterjan gibi yarı akışkan sıvıların depolaması için de kullanılmaktadır. Çünkü bu tarz sıvıların tahliye edilmesi için deponun alt kısmında tahliye vanası bulunuyor. Deponun kapaklı ve kapaksız modelleri bulunduğu için de nohut gibi tahıllar bu depolarda depolanıyor. 

  • Toprak altı depolar

Toprak altına gömülen bu depoların içerisinde çoğunlukla foseptik ve yakıt depolamak için kullanılır. Bazı alanlarda foseptik olmadığı için bu depolar foseptik deposu olarak kullanılıyor. Yakıt konusunda ise depolar toprak altına gömüldüğü için bu depoların içerisinde daha güvende oluyorlar. 

Polietilen Depolar Nasıl Gıda Temasına Uygun Oluyor?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde, polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Politeilenin malzeme olarak uluslararası kabul görmüş gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Bu uygunluk sayesinde 3 tonluk su deposu gibi depolar fabrikalarda, evlerde ve daha pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. Polietilen depolar gıda üretimi ve taşınması için çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar gıda temasına uygundur. Bu sebeple bu depolar çok fazla gıda üretiminde kullanılmaktadır. Polietilen, malzeme olarak gıdaya toksik herhangi bir şey salmıyor. Bu sebeple bu malzeme gıda temasına uygun hale gelmiştir. Bu depolar da gıda üretimi yapılan fabrikalarda çok fazla kullanılıyor. Bu kapsamda bu depolar istenilen herhangi bir renkte üretilebiliyor. Sizlerde farklı farklı ürünleri, farklı renkteki depoların içerisinde depolayabilir ve böylece farklı ürünlerinizi daha net bir şekilde kategorize edebilirsiniz. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...