Su Depolarını Taşırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Depolar birçok alanda kullanılır. Nitekim bazı ürünlerin alanlar arasında taşınması için kullanılmaktadır. Bu gibi durumlarda, su deposu modelleri çok fazla kullanılıyor. Depolar çok dayanıklıdır ancak doğru bir şekilde taşınması gerekmektedir. Depolar polietilen, polyester, paslanmaz çelik gibi malzemelerden yapılır ve ağırlık ve esneklik malzemeye bağlı olarak değişir. Özellikle polietilen depolar hafiftir ve kullanımı kolaydır. Ayrıca deponun rengine de dikkat etmelisiniz. Tercihinize göre çeşitli renklerde depolar üretilebilir. Özellikle birden fazla ürünün üretildiği yerlerde, farklı renkteki depolar çok daha iyi olacaktır.

Depoların içerisinde bir ürün taşınması esnasında dengesiz yükleme yapmamak gerekmektedir. Dengesiz yükleme esnasında titreşim nedeniyle hasara veya düşmeye yol açabilir. Tankları bir kemerle sıkıca sabitlemeniz ve tankların birbirine temas etmesini önlemek için yastıklama malzemesi kullanmanız önerilir. Taşınan zeminin düz olması ve zemin üzerinde yabancı cisim bulunmaması gerekir. Aksi halde deponun yüzeyinde stres oluşturacaktır. Tanklar, düzgün bir şekilde kullanılırsa uzun süre kullanılabilir ve oldukça dayanıklıdır. 

Depoların İçerisinde En Çok Ne Depolanıyor?

Tanklar çeşitli alanlarda kullanıldığı için içerisinde pek çok farklı ürün depolanabiliyor. Tanklar, tarımdan sanayiye, evlere kadar pek çok farklı alanda kullanılmakla birlikte 2 tonluk su deposu gibi depoların içerisinde en çok depolanan ürün sudur. Tanklar amaçlanan kullanımlarına uyacak şekilde tasarlanmıştır ve çeşitli renk, şekil ve boyutlarda üretilebiliyor. Kullanım amacı ne olursa olsun, uygun şekilde seçilmiş, dayanıklı bir tank seçilirse uzun süre kullanılabilir. Bu kapsamda depolarda depolanan bazı ürünler veya içerikler aşağıdaki gibidir.

  • Su depolama

Tanklar, yağmur suyunu hasadı, içme suyunu depolamak ve tarım arazilerini sulamaya kadar farklı farklı alanlarda su depolaması için kullanılmaktadır. Polietilen ve paslanmaz çelikten yapılmış tanklar çok dayanıklıdır ve su depolaması için en çok kullanılan depolar polietilen depolardır. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlı ve uzun ömürlüdür.

  • Gıda depolama

Sudan sonra en yaygın depolanan ürünler ise gıdalardır. Örnek olarak turşu fermente etmek, süt ürünlerini depolamak ve meyve suyu depolamak için kullanılıyor. Bu tarz alanlarda kullanılan depolar çok kolay bir şekilde temizlenebilen depolardır. Çünkü bu alanda kullanılan depoların her gün temizlenmesi gerekiyor. Bu alanda gıda temasına uygun olan polietilen ve paslanmaz çelik tanklar kullanılır. Bu depolar hemen hemen her gıda sektöründe kullanılan depolardır.

  • Kimyevi ürünlerin depolaması

Fabrikalarda, deterjan ve gliserin gibi kimyasal ürünleri depolamak ve üretmek için de tanklar kullanılır. Bazı kimyasal sıvılar aşındırıcı olabiliyor, bu nedenle kimyasal dirence sahip polyester tanklar kullanılır. Kimyasal üretiminde ve depolanmasında tankın malzemesi ve yapısı önemlidir.

  • Yakıt ve gübre depolama

Tanklar ayrıca yakıt, sıvı gübre ve pestisitler gibi tarımsal malzemeleri depolamak için de kullanılır. Yer altına gömülen tanklar içerisinde depolanan yakıt, daha güvenli olacaktır. Çünkü yakıt gibi yanıcı içeriklerin daha güvenli bir şekilde depolanması gerekmektedir.

Su Deposu Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Son zamanlarda, etrafımızda çok fazla depo görüyoruz. Bu depolar, farklı farklı boyutlarda ve şekillerde olabiliyor. Bu özellikleri sayesinde tonluk su depoları ülkemizin dört bir yanında kullanılabiliyor. Bu depolar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Nitekim bir depo satın alınırken dikkat edilmesi gereken husus dayanıklılıktır. Ondan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise deponun üretildiği malzemedir. Depo üretimine en uygun malzemeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu malzemeler dışında üretilen depolara itibar etmeyiniz.

Depo satın alırken en çok dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise, deponun üreticisidir. Üreticinin sektörde bir adı olması ve sertifikaları olması gerekmektedir. Bunun yanında sattığı depolar ülkemizin dört bir yanına gönderilebilmelidir. Polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoların yerinde üretim avantajı bulunması gerekmektedir. Nitekim bu depolar devasa boyutlara ulaştığı için kullanılacağı alanda üretiliyor. Toprak altına gömülen depoların ise üretici tarafından gömülmesi gerekmektedir. Çünkü deponun toprak altına gömülme işleminin dikkatlice yapılması gerekmektedir.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...