Su Depoları İçin Doğru Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur?

Günümüzde depolar birçok alanda kullanılıyor ve birçok farklı amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Depolama ürünleri hem evsel hem de ticari tedarikler için çok önemlidir. Ancak, etkili bir şekilde hizmet vermeleri ve uzun süre dayanmaları için uygun şekilde bakımlarının yapılması gerekir. Rutin bakım sadece sızıntı ve kirlenme gibi sorunları uzak tutmak için değil, aynı zamanda suyun güvenliği için de önemlidir. Bu kapsamda öncelikle sahip olduğunuz su deposu modelini düzenli olarak temizlemelisiniz. Temizlik bu hususta en iyi bakımdır. Herhangi bir bakım başlarda bir takım tertipli denetimdir. Deponuzun iyi yada fena durumda olup olmadığını ölçmek için tertipli kontroller yapın. Çatlaklar, paslanma yada korozyon benzer biçimde fizyolojik erozyon ve yıpranma emarelerini kontrol edin. Zamanla sorunlara neden olma olasılığı daha yüksek olan tankın conta, ek bölgeleri ve rabıta parçalarına ek dikkat gösterin. Ayrıca, işler kötüleşmeden ilkin düzeltici önlemler almak için erken teşhis çok faydalıdır.

Depoların Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Zamanla, tortu, yosun ve öteki kirleticiler deponuzda birikerek suyun standardını bozabilir. İşte bu nedenle bu tür tortuları temizlemek ve depoladığınız suyun olması ihtiyaç duyulan pak bir ortamı korumak için periyodik temizlik şarttır. Su kaynağınıza ve tankın ne çoğunlukla kullanıldığına bağlı olarak yılda minimum bir yada iki defa temizlenmelidir. Tankı son damlasına kadar boşaltın, iç yüzeyleri bir fırça ile fırçalayın, yeniden pak suyla doldurmadan iyice yıkayın. Ev kullanımı hususunda 3 tonluk su deposu modelleri yeterli olacaktır. Ancak daha büyük kullanımlar için daha büyük bir depo bakabilirsiniz keza depolama ürünleri 100 ton kapasiteye kadar genişleyebilmektedir. 

Tankınızın tasarımı bütün ağırlığını taşıyabilecek oldukça sağlam bir taban seviyesinde durması için önemlidir. Tabanın aşınma, kayma yada hasar emaresi göstermediğinden ve süratli bir biçimde onarılabilmektedir. Ayrıca, tankınızda bulunan borular, vanalar ve taşma sistemleri şeklinde dış parçalarla alakalı olarak, bunların doğru biçimde çalıştığından emin olmanız önemlidir. Tank bakımınızın öteki mühim bölümü depolanan su kalitesiyle ilgilidir. Suyun sıradışı kokular, tatlar yada renk bozulmaları alıp almadığını öğrenmek için periyodik olarak koklayın ve tadına bakın ve suda bir şey değiştiğinde bilincinde olun. Herhangi bir değişim gözlemlerseniz, daha sık temizlik yapılması gerektiği anlamına gelebilir. Mümkün olduğunda, su kaynağınızın etrafına filtreler yada UV su arıtıcıları ekleme seçeneklerinizi değerlendirin. Deponuzun arasında küf, yosun ve bakteri çoğalmasını önlemek için iyi havalandırma son aşama önemlidir..

Depoların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Depolama ürünleri genel olarak çok bakım gerektirmez. Bir depo için en iyi bakım kesinlikle temizlik olacaktır. Ancak depoda bulunan bağlantıların bakıma ihtiyacı olabilir. Bu kapsamda contalar sızıntıya ve kirlenmeye karşı koruma sağlar. Bunlar, genel olarak suya ve çevresel unsurlara sürekli maruz kalmaları nedeniyle bozulmaya karşı çok hassastır. Bakım rutininiz sırasında tüm contaları ve contaları aşınma ve yıpranma açısından kontrol edin. Bunlardan birinde veya herhangi birinde hafif çatlama, sertleşme veya sızıntı olduğunda değiştirin. Uzun süreli koruma sağlamak için değiştirme, yüksek kaliteli, suya dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Bu kapsamda genellikle endüstriyel sektörlerde 20 tonluk su deposu modelleri çokça kullanılmaktadır. Bu modeller içerisinde farklı birçok içerik depolanabilmektedir. Polietilen ve paslanmaz çelikten üretilen modellerin ise gıda teması uygunluğu bulunmaktadır. 

Deponun daha uzun seneler kullanılabilmesi için ve her türlü faaliyetin sürekli olarak gerçekleştirilmesini sağlamak için bir bakım programının oluşturulması önemlidir. Bu, tankınızın boyutuna ve türüne bağlı olarak değişebilir. Bazı faaliyetleri diğerlerinden daha sık gerçekleştirmeniz gerekecektir. Örneğin, tankı temizlerken aylık olarak görsel bir inceleme yapabilirsiniz, bu altı ayda bir gerçekleştirilebilir. Rutin bakım faaliyetleri bir tank sahibi tarafından gerçekleştirilebilse de, diğer bazı işlemler profesyonel deneyim gerektirecektir. Bunların yanında deponuz istediğiniz herhangi bir renkte üretilebilmektedir. Bu kapsamda farklı türdeki depoladığınız içerikleri kolayca kategorize edebilirsiniz. Bunların yanında depo üretilirken kullanılan hammaddelerin farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu kapsamda polietilen ve paslanmaz çeliğin gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Ayrıca ilaç ve bakteri üretimi ve saklanması hususunda paslanmaz çelikten üretilen depolama ürünleri oldukça fazla kullanılmaktadır. Bunların yanında kimyasal içeriklerin depolanması hususunda ise polyester depolama ürünleri çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü polyester yapı olarak kimyasala karşı dirençlidir. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...