Su Depolama Sistemlerinde Çevresel Faktörler!

Çevremize şöyle bir baktığımızda, pek çok farklı deponun kullanıldığını görebiliriz. Bu depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu su deposu modelleri çok çevre dostu bir şekilde üretilmektedir. Nitekim polietilen tekrar tekrar geri dönüştürülebilir ve malzeme kalitesinden hiç bir şey kaybetmez. Aynı şekilde paslanmaz çelikte defalarca kez geri dönüştürülebiliyor. Bu özellikleri sayesinde bu depolar pek çok farklı sektörde kullanılmaktadır. 

Bazı depolar dışarıda, bazı depolar ise içeride kullanılmaktadır. Dışarıda kullanılan depoların rengi genellikle açık renkler oluyor. Çünkü böylece depo Güneş ışınlarını yansıtıyor. Eğer siyah gibi kapalı bir renk olsaydı, Güneş ışınlarını çekecekti ve yaz mevsiminde bu tarz depolar daha çok ısınmaktadır. Soğukta dışarıda kullanılan depoların rengi ise genellikle siyah oluyor. Bu şekilde siyah depoların içerisindeki su, açık renkli depolara göre donmuyor ve kullanılabiliyor.

Bazı alanlarda toprak altına gömülen depolar kullanılmaktadır. Toprak depoya doğal bir yalıtım sağlamaktadır. Bu yalıtım ısı yalıtımı olarak düşünülebilir ancak görüntü yalıtımı da sağlamaktadır. Çünkü bu depolara dışarıdan bakıldığında yalnızca kapak kısmı görünüyor. Bu sayede bu depoların içerisinde foseptik gibi pis kokan ve görünen içeriklerin depolaması yapılıyor. Sizlerde bu çevre dostu depolardan bir tanesini hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kabartma Tozu Üretiminde Hangi Depolar Kullanılıyor?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde, sıvı veya toz formda olmak üzere pek çok farklı ürün üretimi yapılmaktadır. Bu kapsamda gıda üretimi yapılan fabrikalarda, gıda temasına uygun 3 tonluk su deposu gibi depolar kullanmak gerekmektedir. Özellikle toz halinde ve neme karşı hassas olan kabartma tozunun üretimi ve depolanmasında polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Polietilen malzeme olarak korozyona ve paslanmaya karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir ve gıda ile teması ise uluslararası olarak uygun görülüp, kabul edilmiştir. Aslında, birçok gıda fabrikasında bu malzemeden yapılmış tanklar kullanır.

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar çok dayanıklıdır. Darbelere ve neme karşı dayanıklıdırlar ve uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Kapaklı depolar olduğu için kapağı kapatıldığında hava geçirmez hale gelir. Ayrıca hafiftirler ancak sağlamdırlar, bu da onları tutmayı, temizlemeyi ve taşımayı kolaylaştırır. Kabartma tozunun kalitesini korumak için nemden uzakta, hava geçirmez bir şekilde depolanması gerekir. Bu nedenle, kapaklı polietilen depolar kullanılmaktadır. 

Bu depolar yalnızca kabartma tozu gibi toz formdaki ürünlerin değil, sıvı formdaki gıdalarında depolaması için kullanılabiliyor. Ayrıca, hammaddelerin geçici depolanması ve ürünlerin taşınması gibi üretim sürecinde çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor ve kabartma tozu dışındaki toz gıdaların üretimi için de uygun depolardır. Başka bir deyişle, polietilen kullanılarak üretilen tanklar kabartma tozu gibi hassas gıdaların üretimi için pratik bir seçimdir. Tank seçimi, ürün kalitesinin korunmasını doğrudan etkileyen önemli süreçlerden biridir. Bu sebeple tank seçiminizi iyi yapmanızı öneriyoruz.

Paslanmaz Depoların Bazı Önemli Özellikleri

Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı depo türü kullanılmaktadır. Ancak paslanmaz çelik kullanılarak üretilen 10 tonluk su deposu gibi depolar pek çok farklı yerde kullanılmaktadır. Özellikle sıvı ve hammaddeleri depolamak ve taşımak için kullanılan bu tanklar, dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür. Bu özellikleri nedeniyle paslanmaz çelik tanklar, gıda fabrikaları, kimya fabrikaları, ilaç endüstrisi ve içecek üretimi dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılır. Boyut ve şekil açısından oldukça çeşitlidir. Paslanmaz çelik tanklar dayanıklılık, çok yönlülük ve uzun ömür gibi tüm önemli kriterleri karşılayan son derece güvenilir bir depolama çözümüdür. Bu depoların diğer özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Dayanıklı

Öncelikle bu depolar oldukça dayanıklıdır. Darbelere, sıcaklık değişimlerine ve dış korozyona karşı dayanıklıdır ve zorlu sektörlerde bile uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Bir diğer özelliği ise kolay temizlenebilir ve çok yönlü olmasıdır.

  • Kolay temizlenebilir

Paslanmaz çelik depoların yüzeyi prüzsüz olduğu için teimzlemesi kolaydır. Paslanmaz çelik, kirin yapışmasının zor olduğu pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Bu sayede depo özellikle gıda ile ilgili alanlarda kullanışlı hale geliyor. Bununla birlikte bu depolar ilaç üretimi için de kullanılabiliyor.

  • İçerisinde herşey depolanabilir.

Bu depolarır bir diğer büyük özelliği ise hem gıda hem de kimyasal ürünler için kullanılabilmesidir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tankların gıda ile teması uygundur. Ancak kimyevi ürünlere karşı da oldukça dayanıklıdır. Sizlerde bu depolardan bir tanesini hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...