Turşu Suyu Depoları Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Madde

Anadolu kültüründe hemen hemen herkesin sevdiği lezzet turşuların sağlığa faydaları say say bitmez. Turşular probiyotik bakımından çok zengindir. Probiyotik bakımından zengin olan turşuların yapımı için turşu depoları kullanılmaktadır. İlk bulunduğu dönemlerde muhtemelen sebze ve meyvelerin bozulmaması adına yapıldığı düşünülmektedir. Bu da bağırsaklardaki yararlı bakterilerin turşu tüketimi sayesinde artması anlamına geliyor. Dolayısıyla boşaltım sisteminiz rahatlayabiliyor. Peki turşular nasıl kurulur, gelin dikkat etmeniz gereken noktaları öğrenelim.

İlk olarak turşu kuracağınız sebzelerin tam olgunlaşmamış, ezilmemiş ve çürümemiş olması gerekmektedir. Ardından turşu kuracağınız kabı seçmeniz önemlidir. Turşu içerisine konulan limon ve sirke gibi malzemelerden ötürü asidik bir kıvama gelmektedir. Bu yüzden turşu kurulacak kabın güneş ışığı geçirmeyen ve turşunun asidik özelliğine dayanıklı bir kap olması gerekmektedir. Bu konuda Karmod Plastik’in üretmiş olduğu turşu depolarına güvenebilirsiniz.

Turşu kurulacak olan kabın veya deponun temizlenmiş ve arındırılmış olması gerekmektedir. Arındırılmış olması üzerinde biraz durmak istiyoruz. Çünkü çoğu kişi turşu kuracağı kabı temizleyip, durulamaz. Bu durum turşuda temizlik malzemesi kokusu yapabilir. Tadının istenildiği gibi olmasını engelleyebilir. O yüzden temizliğiniz bittikten sonra iyice arındırıp durulayın. 

Turşu deponuzun temizliğini bitirdikten sonra tarifinizin malzemelerini deponuza koyun. Ardından kapağını sıkı sıkıya kapatın. Salamura depoların fermente anında hava almaması gerekmektedir. Kapağı tam kapatılmaması sonucu hava alan depolar da kurulan turşuların üzerinde küf olabilir. 

Turşu Depoları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Turşu depoları, pek çok marka tarafından tercih edilmektedir. Özellikle polietilenin uluslararası gıda uygunluk sertifikası taşıdığından bu sektörde çok kullanılmaktadır. Gıdaya uygunluk sertifikası olduğu için polietilen su depoları gıda depolamaya uygun depolardır. Her ihtiyaca cevap verebilen turşu depoları 500 litre kapasiteden başlayıp, 10.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. 

Bu depolar sadece turşu yapımı değil, salamura yapımı için de uygundur. Özellikle zeytin salamurasında çok tercih edilmektedir. Bir diğer özelliği ise oval yapısı sayesinde kolay temizlenebilmesidir. Turşu yapılmadan önce depoların temizliğinin önemli olduğunu söylemiştik. Turşu yapımına gitmeden önce deponun temizlenmesi önemlidir. Aksi halde temizlenmeyen depolarda istenilen sonuçlar alınamayabilir. Turşu asidik bir gıda olduğu için bu tarz depoların temizliği için organik temizleyiciler veya güçlü temizleyiciler ile karıştırılmış organik temizleyiciler kullanılabilir.

Turşu ve salamura depoları UV stabilizanlıdır. Herkesin bildiği üzere turşular kurulduktan sonra karanlıkta bekletilmesi önerilir. UV stabilizasyonu sayesinde bu depolar güneş ışığını içeriye almaz. Bu sayede ışığa duyarlı olan bu gıdaların turşu depolarında saklanması önerilir. Karmod Plastik’in üretmiş olduğu tüm depolar UV stabilizanlıdır. Kafanıza takılan tüm sorular için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Polietilen turşu depoları geri dönüştürülebilir maddeden üretilmiştir. Doğaya saygı duyan bu maddenin pek çok sektörde kullanıldığını söylemiştik. Geri dönüştürülen polietilen plastikler, tekstil sektöründe de birçok şeye dönüşmektedir. O yüzden gönül rahatlığı ile turşu depolarını tercih edebilirsiniz.

Son olarak mavi ve beyaz renk seçenekleri ile sizlerin beğenisine sunulan turşu depoların, kapaklı ve kapaksız seçenekleri mevcuttur. Size uygun olanını hemen tercih ediniz. Karmod Plastik’in uzman ekibinin üretmiş olduğu silo depoları, yine pek çok gıdanın depolanması için uygun depolardır. Fakat silo depoları yaygın olarak pek çok kimyasalın depolanması ve karıştırılması amacıyla kullanılmaktadır. Polietilen hammadde ile üretildiği için birçok kimyasal ile tepkimeye girmez.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...