Su Deposu Bulundurmanın Avantajları Nelerdir?

Su deposu, genel olarak içerisine depolama ihtiyacı duyulan sıvı veya gıdanın depolanıp, ihtiyaç anında depodan tahliyesinin sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Su depoları plastik, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammaddeden üretilebilmektedir. Polyester su deposu, üretilirken herhangi bir kalıba ihtiyaç duyulmaz. Bu durum da polyester su depolarının yerinde montaj yapılmasını sağlamaktadır. Böylece büyük su depolarının giremeyeceği kadar küçük kapısı bulunan fabrikalara bile çok rahat bir şekilde kurulum sağlanabilmektedir.

Bunun dışında plastiğin bir diğer adı da polietilendir. Polietilenin uluslararası gıdaya uygunluğu bulunduğu için gönül rahatlığı ile gıda depolaması yapabilirsiniz. Su deposu üretilirken, lineer düşük yoğunluklu polietilen kullanılmaktadır. Bu hammadde, su deposu üretiminde gıdaya en uygun hammaddedir. 

Bir diğer konu ise UV stabilizasyonudur. Kullanılan polietilen, UV stabilizasyonlu olduğu için bu malzemeden üretilen su deposunun da içerisinde yosun, mantar benzeri küf oluşmaz. Böylece gıda depolanması için maksimum uygunluk sağlanmış olur.

Su Deposu Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Günümüzde su depoları hayatımızın bütün her bölümünde kullanılmaktadır. Fakat bu konuya daha ayrıntılı bakacak olursak, oldukça tasarruf sağlayan, hatta acil durumlarda hayat kurtaran yönleride vardır.

Su depolarının acil durumlarda hayat kurtaran yönlerinden bir tanesi de yangın anında kullanılması amaçlanmaktadır. Nitekim bazı binalarda herhangi bir yangın durumunda ilk müdahaleyi yapabilmek için su depoları bulundurulur. Hatta bu sistemleri yağmur toplama sistemleri ile birleştirerek, yağmur suyunu bu depolarda biriktirerek daha sonra kullanılmaktadır. 

Yağmur suyu demişken hemen onu da açıklayalım. Hatta bu konu üzerinde biraz duralım. Yağmur toplama sistemleri kurmak için de kullanılmaktadır. Uzmanlar İstanbul gibi büyük şehirlerin, ileride büyük su sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceklerini belirtiyorlar. Hatta şu anda dahi su sorunu yaşayan bir şehir var. Bu şehrin adı Güney Afrika’da bulunan Cape Town. Bu şehirde insanlar su sıkıntısı yaşıyorlar. 

Uzmanların görüşüne göre ileride su sıkıntısı yaşayacak olan şehirlerden bir tanesi de Sydney idi. İdi diyoruz çünkü bu şehir ileride yaşanması öngörülen su sıkıntısını aşacak bir şey yaptı. O çözüm de şehrin belirli noktalarına yağmur suyu depolama istasyonları kurmaktı. Yağmur suyu toplama sistemleri, ileride yaşanabilecek su sorunlarının önüne geçecek sistemlerden bir tanesi olarak görülmektedir.

Su depolarını kategorize etmek çok kolaydır. Bu depoların içerisinde sadece su depolanmadığını bilmelisiniz. Başka bir konu da depolanan içeriğin kategorize edilmesini kolaylaştırmasıdır. Daha basit bir dille anlatacak olursak su depolarının mavi ve beyaz seçeneği vardır. İki farklı sıvı veya gıda depolamak isteyen markalar iki farklı renkte su deposu aldıklarında, renk ile kategorize işlemini sağlamış olacaktır. Daha fazla çeşit depolamak isteyen markalar ise etiketleme yöntemi ile depoladıkları ürünleri kategorize edebilirler.

En önemli husus ise su depolarında depolanan sıvı veya gıdaların bir yerden bir yere taşınması olabilir. Direkt olarak hammadde satan markalar için taşınabilir özelliği oldukça kullanışlıdır.

Bir başka önemli konu ise spesifik maddelerin depolanmasıdır. Kimyasal madde veya kimyasal karışımların kendilerine özgü doğaları bulunabilir. Bazı kimyasal maddeler açığa ısı ve gaz çıkarırlar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda depolanmak istenen kimyasal maddenin açığa çıkardığı ısıya göre depo seçmek gerekmektedir. Bu doğrultuda bakacak olursak plastik su deposu +50 derece sıcaklığa kadar çalışabilir iken, paslanmaz çelikten üretilen su depoları ise +80 dereceye kadar çalışabilmektedir. Böylece makalemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Su depoları ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz blogumuzu takip etmeyi unutmayın.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...