Toprak Altı Su Depolarının İçme Suyu Kalitesine Etkisi ve Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatın içerisinde etrafımızda pek çok depolama ürünü ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu hususta göremediğimiz depolama ürünlerinden bir tanesi de yer altı su deposu modelleridir. Bu tanklar, yer altına gömüldüğü için yeryüzünde yalnızca depo kapağını görmekteyiz. Bu sebepten ötürü bu tanklar endüstriyel anlamda da kullanılmakta fakat bu tanklar bireysel kullanım amaçları doğrultusunda da kullanılmaktadır. Çünkü bu tanklar, köyler gibi kırsal alanlarda da oldukça fazla kullanılmaktadır. Genel olarak suyun kalitesine katkısı diğer depolar ile aynıdır fakat kullanıcılarına katmış olduğu farklı avantajlar ve üstünlükler bulunmaktadır. 

1) Depolanan içeriği birkaç derece serin tutabilir.

Depolar içerisinde pek çok farklı içerik depolanabilir. Bu hususta organik içeriklerin yanı sıra kimyasal içeriklerin depolaması hususunda da kullanılmaktadır. Bu kimyasal içerikler genellikle mazot gibi petrol türevleridir. Ayrıca toprak altına gömülen tanklar, polietilen ve polyester hammadde ile üretilmektedir. Depolamak istediğiniz içeriğe göre ve konuma göre seçim yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra toprak altına gömülen depolar, su ve su türevleri içerikleri yer üstü depolama ürünlerine göre birkaç derece serin tutabilmektedir. 

2) Kullanıcının güvenlik kaygılarını giderir.

Üretilen depolama ürünleri içerisinde her zaman genel geçer içerikler depolanmaz. Bazı içerikler pahada ağır olabilir ve bu içerikler petrol ürünleri gibi sıvı formda olduğu zaman bu tanklar içerisinde depolanmaktadır. Bu tarz değerli içeriklerin çalınmasını zorlaştırmak adına kullanıcılar yer altına gömülen tankları tercih etmektedir. Bunların yanı sıra bazı paslanmaz çelikten üretilen tankların kapakları vidalanmakta veya bir güvenlik alarmı kurulabilmektedir. Bu açıdan bakıldığı zaman bu tanklar kullanıcısının güvenlik endişesini gidermektedir. 

3) Depolanan içeriği toplumdan koruyabilir.

Depolanan içerikler her zaman dış çevre korunmaz, bazen de bazı içerikler dış çevreye rahatsızlık vermemesi açısından muhafaza edilmektedir. Bu tarz kullanımlara örnek olarak foseptik kullanımını verebiliriz. Bu tarz kötü koku yayan içerikleri, halktan ve toplumdan uzak tutmak için bu tanklar oldukça ideal yapıdadır. Depo full olarak dolduğunda ise vidanjör yardımıyla boşaltımı sağlanabilir.

rectangle-4248-1667473161

Toprak Altı Su Depoları Nasıl Üretiliyor?

Toprak altı tanklar iki farklı hammadde ile üretilmektedir. Bir hammadde polietilen iken diğeri ise polyester toprak altı su deposu olarak bilinmektedir. Bu iki hammaddeden üretilmesinin, genel olarak depolanan içeriklerle gömülebilme kapasitesinden dolayıdır. Üretim şekline gelindiğinde ise polyester hammaddeyi elde etmek için cam elyaf ve polyester reçine kullanılmaktadır. Elde edilen polyester özel yapıştırıcılar kullanılarak depo tasarımı özelinde birleştirilmektedir. Polietilen tanklarda da belirli kalıplara polietilen hammaddenin dökülmesiyle sıkıştırılır ve tek parça halinde çıkarılmasıyla üretilmektedir. Böylece bu tanklar ek veya perçin olmadan üretilmektedir. 

Toprak altına gömülen tanklar, toprak altına gömülme işlemi oldukça dikkatli bir şekilde gerçekleşmektedir. Depo gömüldükten sonra etrafı çit ile çevrilerek güvenliği artırılabilir. Sizlerde değişen ihtiyaçlarınız için toprak altına konumlandırılan bu tanklardan satın almak veya daha fazla bilgi almak için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...