Tarım İşleri ve Hobi Bahçelerinde Atık Su Deposunun Önemi

Günlük hayat içerisinde, sokakta yürürken, çalışırken veya kahve içerken pek çok nesne görmekteyiz. Bazı benzin istasyonlarında polyester toprak altı su deposu modellerinden birini görmemiz çok muhtemeldir. Bu depolar genellikle yakıt depolanmasında kullanılan depolardandır. Ayrıca toprak altında olduğu için yakıt gibi değerli içeriklerin hırsızlık açısından güvenliğini sağlar. Böylece kullanıcısının güvenlik kaygısını gidermektedir.

Bu depoların tarım alanında kullanımına baktığımızda ise oldukça fazla kullanıldığı açıkça görülmektedir. Keza bu depoların genel olarak kullanım amaçlarına baktığımız zaman, ister sıvı olsun ister katı, gıda içeriği ve kimyasal içerik fark etmeksizin, içeriklerin korunmasını sağlayan, sevk edilmesine imkan tanıyan, ihtiyaç olduğunda içeriğin tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır.

Çünkü bazı kırsal alanlara su ve enerji gibi kaynaklar götürülemez. Bu sebepten ötürü kırsal alanlarda bu depolar oldukça fazla kullanım alanına sahiptir. Bunların yanı sıra su gibi değerli kaynakların da verimli kullanılmasını sağlamaktadır. İşte tarım ve hayvancılık alanında bu depoların önemi aşağıdakiler gibidir.

sulama-1669047366

1) Sulama

İster tarım olsun, isterse hayvancılık, su her iki alanında ihtiyacı konumunda bulunan önemli bir kaynaktır. Bu hususta su, depolaması veya yağmur toplama sistemleri kurularak su ihtiyaçları giderilebilir. Bunların yanı sıra tahliye vanasından depolanan içerik tahliye edilerek anında kullanım sağlanabilir. Sulama, her ne kadar tarım alanında önemli görülse de su, hayvancılık alanında da önemli bir yer kaplar. Suyun kaynak olarak götürelemediği alanlarda, suyunuzu bu depoların içerisine doldurarak kullanabilirsiniz. Tahliye vanasına bağlayacağınız herhangi bir musluk ile bu depoları daha rahat kullanabilirsiniz.

2) İlaçlama

İlaçlama genel olarak tarım alanında yapılan bir işlemdir. Bu hususta tarım ilaçları hazırlanırken, ilaçların solunması gibi durumlara maruz kalmamalısınız. Fakat açıkta bırakırsanız da ilaç bir süre sonra buharlaşabilir. Bu yüzden tarım ilaçları hazırlandıktan sonra bu depolarda muhafaza edilebilir. Bu yüzden sizlerde hazırlamış olduğunuz tarım ilaçlarını bu depolarda muhafaza edebilirsiniz. İlacı kullanmak istediğinizde, koruyucu ekipmanlarınızı giyerek tahliye vanasına bağlayacağınız musluk ve hortum ile tarım ilacını kullanabilirsiniz.

3) Verimlilik

Bu depolar ile depoladığınız içeriğin verimliliğini artırabilirsiniz. Su gibi kaynakları sürekli olarak kendiniz dolduracağınız için daha tasarruflu davranmaya başlarsınız. Hatta birinci elden sürekli olarak suyun ne kadar kaldığına bakarsınız. Öte yandan tarım ilacı ve gübre gibi maliyetleri sürekli yükselen içerikleri toplu olarak satın alabilir ve bu depolarda muhafaza edebilirsiniz. Böylece elinizde bulundurduğunuz tarım ilacı ve gübre bitene kadar fiyat değişimlerinden etkilenmez ve tasarruf sağlayabilirsiniz.

4) Foseptik

Suyun ve enerjinin götürülemediği alanlarda, atık su sistemleri de götürülememektedir. Hatta bazı bölgelerde su ve enerji olsa dahi atık su sistemi götürülemez. İnsan atıkları atık su deposu gibi alanlarda toplanabilirse, dışarıya koku vermez. Bu tarz depoların kullanılmadığı foseptik alanları oldukça kötü bir kokuya sahiptir. Ayrıca foseptiğin temas ettiği toprak oldukça verimsiz hale gelir. Çünkü insanlar, hayvanlar gibi doğal beslenmezler ve bakteriyel florası çok başka seviyededir. Bu sebepten ötürü toprağa git gide zarar verir. Atık tankları isterseniz toprak altına gömerek yer üstündeki alanı verimli kullanabilirsiniz. 

5) Kaynakların Korunması

Bu depolar, tarım alanında üretilen kaynakların maksimum seviyede korunmasını sağlar. Bu korunmaya süt tarzı içerikler verilebilir. Süt gibi içerikler paslanmaz çelikten üretilen depolarda muhafaza edilir ve pastörize işlemi gerçekleştirilir. Süt gibi içeriklerin yanı sıra buğday ve arpa gibi tahıl içerikler de silo tanklarda muhafaza edilmektedir. Spesifik amaçlar doğrultusunda üretilen turşu tankları gibi depolarda bulunmaktadır. Bu tanklar sayesinde turşu veya zeytin, üzüm yaprağı gibi gıdaların salamura işlemleri çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Sizlerde tarım bahçeleri ve hobi bahçeleriniz avantajlarla dolu bu depolardan satın almak veya bilgi almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...