Su Deponuzdaki Yosun İnsanlara, Evcil Hayvanlara ve Bitkilere Zarar Verir mi?

Su tanklarının genel amaçlarına baktığımızda görmekteyiz ki, bir sıvının veya gıdanın depolanıp başka bir zamanda ihtiyaç olduğunda içeriğin tahliye edilerek tüketilmesini sağlayan araçlardır. Hal böyle olunca da bu depoların içerisinde oluşabilecek bakteri, küf, yosun gibi konular kullanıcılar tarafından oldukça merak edilmektedir. 

Firmamız tarafından üretilen tanklarda yosun oluşumu görülmemektedir. Çünkü bizler son teknoloji üretim sistemlerimizi kullanarak ürettiğimiz bu depoların hammaddelerine ve diğer yan bileşenlerini kaliteli malzemelerden seçmekteyiz. Ürünlerimize güvendiğimiz için imalat hatalarına karşı iki yıl garanti veriyoruz fakat gelin hep birlikte bu küf ve yosun oluşumu konusunu kaleme alalım.

Polietilen Depoların İçerisinde Yosun Oluşur Mu?

Polietilen halk arasında plastik olarak bilinmektedir. Plastik su deposu özelliklerine baktığımızda en önemli özelliği bu depoların uluslararası kabul edilirliği bulunan sağlık örgütleri tarafından kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Bu hammaddenin gıdaya uygunluğu kabul görmesinin tek yolu da gıdaya herhangi bir zarar vermemesidir. Ayrıca bu depolar monoblok biçimde yani tek parça bir şekilde üretildikleri için sızdırma yapmazlar. Darbelere karşı daha dayanıklı olurken daha uzun ömürlü de olmaktadır.

Polietilenin bir diğer özelliği ise UV stabilizasyonu olmasıdır. UV stabilizasyon hammaddenin kendisinde bulunduğu için bu hammaddeler kullanılarak üretilen su depolarında de yüksek ultraviyole ışın dayanıklılığı ortaya çıkar. Bu da demek oluyor ki bu depolar içerisine güneş ışınlarını almadığı için yosun, küf ve mantar oluşumu görülmez. Görülmez ancak, kalitesiz olan su tanklarının içerisinde oluşan bu tarz parazitler, bitkilerinize, hayvanlarınıza veya sizlere zarar vermezler. Fakat içerisinde bulunan suyu sürekli kullanırsanız bu parazitler vücudunuuza girerek sizlere bazı rahatsızlıklar yaşatabilir. Böyle bir durum yaşanmaması adına ise depo temizliğinizin düzenli aralıklarla yapılması önerilir.

Ayrıca bu depoların kapakları da polietilen kullanılarak üretilmektedir. Bunun amacı her ne kadar gıdaya maksimum uygunluk olsa da kapağı kapattığınızda depo içerisinde hava almaz. Kalitesiz depolarda, içeride bulunan bu havasızlık ile birlikte su içerisinde bulunan oksijen, güneş ışınları ile birleştiğinde yosunlar ortaya çıkmaktadır. Fakat bizim ürettiğimiz depolarda bu durum yaşanmaz.

Polyester ve Paslanmaz Çelik Depolarda Yosun Oluşumu Olur Mu?

Polyester depolar,  hammadde olarak özünde polyester reçine, cam elyaf ve özel yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Bu depoların bir diğer önemli özelliği ise kimyasal madde depolanmasına çok uygun olmasıdır diyebiliriz. Çünkü bu depolar gerekli durumlarda yüksek kimyasal mukavemet izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak da üretilebilmektedir.

Paslanmaz su depoları kısmına geldiğimizde ise,  gıda depolanmasında ve kimyasal depolanma konusunda akla gelen ilk depolardır diyebiliriz. Paslanmaz su deposu üretilirken çelik - krom nikel karıştırılarak ve AISI 304 çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu deponun üretimi sırasında belirli noktalardan birleştirme ve kaynak işlemleri yapılmaktadır. Bu birleştirme işlemleri de argon gazı adı verilen kaynak ile yapılmaktadır. 

Üretim ile ilgili işlemler yapıldıktan sonra bir bütün depolar bir takım dayanıklılık testlerine tabi tutulur. Testi geçen su tankları kullanıma hazır olarak alıcılarını beklemektedir. Ayrıca polyester ve paslanmaz çelikten üretilen depolar yerinde montaj seçeneğine sahiptir. Dolayısı ile bu depolar, girilmesi zor yerlere de girilip istenilen büyüklükte depoları kurulabilmektedir. Ayrıca bu depoların hacim büyüklüğü 100.000 tona kadar ulaşabilmektedir.

Bu iki depo da UV stabilizasyonludur. Bu iki deponun da hammadde özelliği sayesinde, ışık yalıtkanlığı bulunmaktadır. Dolayısıyla bu depolar da içerisine Güneş ışınlarını almadığı için içerisinde yosun, küf ve mantar oluşumu görülmez.

Yosun Oluşumu Olmaması İçin Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar Nelerdir?

Gördüğünüz gibi bu depolara üretim bazında baktığımız zaman yosun oluşumu görülmez. Fakat hem daha uzun ömürlü olması açısından hem de yosun, kötü koku ve kir oluşumunun görülmemesi açısından dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır.

Öncelikle yapmanız gereken ilk şey deponuzun temizliğine dikkat etmelisiniz. Bütün depolar temizliği kolay olması açısından tasarlanmıştır. Özellikle deponuzu kullandıktan sonra tam boşaltılmayan depoların diplerinde tortular kalmaktadır. Defalarca kullanılan depoların temizliği yapılmadığı takdirde bu tortular birikir. Hem depo sağlığını etkiler hem de içerisinde kir oluşumu görülür. Böyle bir durumda düzenli temizliği yapılan depoların içerisinde kötü koku oluşumu, kir görülmez. 

Su Depoları İle İlgili Bilmeniz Gereken Diğer Hususlar Nelerdir?

Bu depolar günümüzde çevremizdeki hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Hal böyle olunca da bu depoları kullanan kullanıcıların aklına pek çok soru gelmektedir. Bu başlık altında da o soruları kısaca yanıtlayalım. İçerisinde yosun tutmayan depo almak isteyen kullanıcıların bilmesi gereken bazı hususlar aşağıdaki gibidir.

Bütün depolar üretim standardında orjinal renklerinde üretilmektedir. Polyester depolar, polyesterin vermiş olduğu bir renk ile üretilirken paslanmaz çelikten üretilen depolar ise çeliğin grisi ile üretilmektedir. Polietilen depolar ise beyaz ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği ile üretilmektedir. Fakat bütün depolar müşterilerimizin istekleri doğrultusunda istenilen herhangi bir renkte üretim yapılabilmektedir.

Bu depoların kullanıcısına sağladığı avantajlar bununla da bitmedi. Bu depoların üretiminde kesinlikle hurdadan geri dönüştürülmüş hammadde veya renklendirici gibi depoya zarar veren kimyasallar kullanılmamaktadır. Böylece bu depolar daha uzun ömürlü ve daha dayanıklı olmaktadır.

Ürettiğimiz bütün depolarımız imalat hatalarına karşı iki yıl garantilidir fakat depolarınızda kullanıma bağlı deformasyonlar olursa bu deformasyonları tamir edebilmekteyiz. Bu makalemiz de de su tankları ile ilgili pek çok konuyu özellikle de bu tankların içerisinde oluşan yosunların nedenlerini ele aldık. Bu makalemizi okuyan okurlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini giderdiğimize inanarak, kafalarına takılan herhangi bir soruyu uzman müşteri temsilcilerimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...