Su Deponuzda ki Arıza ya da Gedikleri Nasıl Tespit Edersiniz?

Bu depolar, son yıllarda kullanıcısına sağladığı pek çok avantaj ve uygun fiyatları sayesinde popüler olmuştur. Özellikle plastik su deposu pek çok kullanıcı tarafından sevilen depolar arasındadır. Genel kullanım amacına baktığımızda ise bu tankların içerisinde bir sıvının veya gıdanın depolanıp, muhafaza edilip ardından ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. 

Bu depolar da yeri geldiğinde kullanımdan dolayı arıza veya bazı delikler olabilmektedir. Bu delikleri tespit etmek oldukça kolaydır. Çünkü deponuz sızdırıyor demektir. Herhangi bir sızıntıyı takip ederek, hasarı tespit edebilirsiniz. Daha büyük ebatlardaki depolarda ise sızıntının detaylı araştırılması gerekebilmektedir.

Hal böyle olunca bu depolarda gelişen arızaların bir çözümü var mıdır? Bu sorunun cevabını aradık ve cevapları şimdi kaleme alıyoruz. Haydi gelin hep birlikte bu depoların tamiri nasıl yapılıyor öğrenelim.

Su Depolarının Tamiri Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle bu depolar hakkında bilmeniz gereken bir kaç bir şey söylememizde fayda var. Bu depolar iki yıl boyunca firmamızın garantisi altındadır. Kullanımdan dolayı oluşabilecek su deposu gedikleri ve hasarları yine firmamız tarafından tamir edilebilmektedir. 

Bu depolar üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz sactır. Öyle ki her deponun kendine göre bir tamir şekli bulunmaktadır. Tamirini anlamak adına bütün depoların üretim şekline ve özelliklerine odaklanıp anlamak gerekiyor. 

Polietilen su depoları nasıl üretilir ve nasıl tamir edilir?

Bu depolar, halk arasında plastik olarak bilinen, kimya dilindeki lineer düşük yoğunluklu polietilen kullanılarak üretilmektedir. Biz kısaca polietilen diye bahsedeceğiz. Bu depolar monoblok yani tek parça halinde üretilmektedir. Her deponun ebatına göre belirlenmiş, ideal bir malzeme kalınlığı bulunmaktadır. Bu malzeme kalınlığı ve üretim şekli sebebiyle bu depolar oldukça dayanıklıdır. Fakat bazı hor kullanmalar ve sert darbeler sonucu dahi olsa bu depolar zarar görebilmektedir.

Bu depolar tek parça üretildiği için herhangi bir ek veya perçin olmadan üretilmektedir. Dolayısıyla hasarlı polietilen hammadde ile üretilmiş bir depo perçin ve ek kullanılarak tamir edilebilmektedir. Ebatlarına baktığımızda ise 50 litre kapasiteden başlayarak 25.000 litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

Polietilen depoların özellikleri; 

  • Polietilenin uluslararası düzeyde gıdaya uygunluğu bulunmaktadır.(Tamamen gıdaya uygun malzemeler kullanılmaktadır.)
  • Uygun fiyatlıdır.
  • Uzun ömürlüdür.
  • İstenilen herhangi bir renkte üretimi yapılabilir.(Tamiride yapılabilir.)
  • Çevre ve sağlık koşullarına uygun olarak üretilir. 
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.

Polyester su depoları nasıl üretilir ve nasıl tamir edilir?

Bu depolar, hammadde olarak özünde polyester reçine, cam elyaf ve özel yapıştırıcılar kullanılarak üretilmektedir. Bu durum polyester su deposu seçeneklerine yerinde montaj yapılma imkanı vermektedir. Ayrıca depo içerisine mukavemeti arttırmak adına, izole edilmiş çelik çemberler bulunmaktadır. Depolanacak sıvı veya gıdanın özgül ağırlığına göre ayarlanabilen optimal et kalınlığı bulunmaktadır. 

Üretimi polyester parçaların birbirlerine yapıştırılması ile oluştuğundan depo yüzeyinde bir gedik veya hasar olduğunda yine aynı şekilde tamiri yapılabilmektedir. Bu depoların ebatlarına baktığımızda ise 400 litre kapasiteden başlayarak 100 ton litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

Polyester depoların özellikleri; 

  • Bu depolar kimyasal madde ve mazot gibi maddelerin depolanmasına uygun olduğu için yüksek kimyasal mukavemet gerektiren durumlarda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak da üretilebilmektedir.
  • Yerinde montaj yapılabilir.
  • En büyük hacimli depolar üretilebilir.
  • İstenilen herhangi bir renkte üretilebilir.
  • İstenilen herhangi bir ebatta üretilebilir.
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.

Paslanmaz su depoları nasıl üretilir ve nasıl tamir edilir?

Paslanmaz sacdan üretilen bu depolar, krom nikel alaşımlı paslanmayan 304 & 316 kalite saclar ile silindirik olarak birleştirilerek üretilmektedir. Ayrıca aynı malzemeden ayakları da bulunmaktadır. Bu sayede yerinde montaj imkanı bulunmaktadır. Bu depolar sacları argon kaynağı ile birleştirilmektedir. Dolayısı ile bu depoların yüzeyinde olabilecek herhangi bir hasar veya gedik yine argon kaynağı kullanılarak çelik çubuklar ile yapılmaktadır. Son olarak bu depoların ebat çeşitliliğine baktığımızda ise 500 litre kapasiteden başlayarak 100 ton litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

Paslanmaz çelik depoların özellikleri; 

  • Depo sağlamlığını artırmak için depo içerisinde çelik paslanmaz çubuk kullanılmaktadır.
  • Gıdaya uygun bir yapısı bulunmaktadır. Öyle ki bu depoların içerisinde, su,süt, meyve suyu, zeytinyağ, sirke, pekmez, çikolata gibi gıdaların yanı sıra  glikoz gibi hammaddeler de muhafaza edilerek depolanabilmektedir..
  •  Sıvıya dayanıklı ve paslanmaz , korozyona uğramaz.
  • Ebatlar büyüdükçe, tasarımlara merdiven eklenmektedir.
  • Çalışma sıcaklığı en yüksek depolardır.
  • Yerinde montaj seçeneği vardır.
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.
Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...