Su Deponuzun Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz?

Bu tankların, günümüzde çevremizde nereye baksak kullanıldığını görmekteyiz. Keza kullanım alanı çok geniştir. Bireysel kullanım açısından evlerimizin hemen hemen her yerinde hatta bireysel yağmur suyu toplama sistemlerinde dahi kullanabilmektedir. Kurumsal kullanım açısından baktığımızda ise sanayilerde hammadde depolanması ve nakliyesinde kullanılmaktadır.

Bu depoların genel kullanım amaçlarına baktığımızda ise bir sıvı veya gıdanın depolanıp, depo içerisinde muhafaza edilip sonrada ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlar olduğunu görmekteyiz. Bu depolardan plastik su deposu uygun fiyatları ve kullanıcısına sağladığı pek çok avantaj ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle uygun fiyatları sebebiyle bireysel kullanıcıların gözdesi olmuştur. Tabii bu depolar üretim standartlarına göre uzun yıllar kullanılabilmektedir. Fakat depoların kullanıcıları arasında tank ömrünü nasıl uzatabiliriz tarzı sorular geçmektedir. İşte bizlerde bu soruların cevaplarını kaleme aldık. Gelin hep birlikte kullandığınız tankınızın ömrünü nasıl uzatırsınız öğrenelim.

Su deponuzun temizliğini düzenli olarak yaptırmalısınız.

Bütün depoların temizliğinin daha kolay olması için depo kapak boğazı temizliğe uygun tasarlanmıştır. Tazyikli su ile veya daha farklı yöntemler ile temizlenebilmektedir. Ayrıca temizliği düzenli olarak yapılan depolarda kir ve kötü koku oluşumu olmaz. Temizlik yapmak her depo için önemlidir. Çünkü bazı kimyasal atık ve tortular depolara zarar verebilmektedir.

Sıvı veya gıdayı belirli aralıklarla tahliye edip, devirdaim yaptırmalısınız.

Tank ömrünü uzatan bir diğer husus ise, depo içerisindeki içeriği arada sıra tahliye edip, temizledikten sonra içeriği tekrar doldurmalısınız. Bu hem içerik, hem de depo açısından sağlıklı olacaktır.

Dış çevreden korumalısınız.

Bütün depolarımız dış çevre koşullarına mukavemet gösterebilir. Fakat bu depoların dış çevredeki toz ve rüzgara karşı korumanız önemlidir. Çünkü sert esen bir rüzgar sırasında çatınızdaki tank uçabilir. Bunun yerine tankı bir yerlere sabitleyebilir veya içerisine en azından su doldurarak ağırlaşmasını sağlayabilirsiniz. Tozdan korumak için ise kapağını daima kapalı tutabilir veya kapalı bir mekanda muhafaza edebilirsiniz.

Mevsim şartlarını göz önünde bulundurmalısınız.

Çevre etkenlerinden sonra depo ömrünü uzatan bir diğer husus ise, mevsim şartlarına karşı tankınızı korumaktır. Mevsim koşullarına karşı en dayanıklı depolar toprak altı su deposu seçenekleri diyebiliriz. Özellikle paslanmaz çelikten üretilen depoların çalışma sıcaklığı geniştir.+80 dereceye kadar dayanabilirler. Fakat bu depolar çabuk soğuk ve çabukta ısınırlar. Bu yüzden depolarınızı mevsim koşullarının getirmiş olduğu sıcak ve soğuk ortamlardan korursanız, tanklarınız daha uzun ömürlü olacaktır.

Su Deposu Özelliklerinin Depo Ömrüne Etkisi Nedir?

Kullanıcısına pek çok avantaj sağlayan bu tankları uzun ömürlü yapmak için yukarıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. Fakat üretim teknikleri gereğince bu depolar halihazırda uzun ömürlü olmaktadır. Öyle ki bu depoların üretiminde üç farklı hammadde ile kullanılmaktadır. Her hammaddenin kendine özgü üretilme sistemi bulunmaktadır. Bu durum da depoları daha sağlam ve uzun ömürlü yapmaktadır. 

Ayrıca bilmeniz gereken birkaç husus daha bulunmaktadır. Ürettiğimiz tüm depolara güvenimiz tam olduğundan dolayı bütün ürünler iki yıl boyunca garantimiz altındadır. Ayrıca bütün depolar son teknoloji üretim sistemleri ile üretildiklerinden ötürü daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüdür. Haydi gelin hep beraber hammadde özelliklerine göre depoların özelliklerine bakalım.

Plastik depo özellikleri;

Bu depolar, halk arasında her ne kadar plastik olarak bilinse de aslında polietilen kullanılarak üretilmektedir. Her deponun ebatına göre belirlenmiş, ideal bir malzeme kalınlığı bulunmaktadır. Ebat özelliklerine baktığımızda ise 50 litre kapasiteden başlayarak 25.000 litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

  • Polietilenin uluslararası seviyede kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunmaktadır.(Tamamen gıdaya uygun malzemeler kullanılmaktadır.)
  • Bu depolar monoblok yani yekpare biçimde üretilmektedir.
  • Tek parça üretilen bu depolar herhangi bir ek veya perçin olmadan üretilmektedir. 
  • Uygun fiyatlıdır.
  • Uzun ömürlüdür.
  • İstenilen herhangi bir renkte üretimi yapılabilir.
  • Tamiri yapılabilmektedir.
  • Çevre ve sağlık koşullarına uygun olarak üretilir. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlığa bir zararı olmadığı bulunmuştur.
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.

Polyester depo özellikleri;

Bu depolar, özünde polyester reçine, cam elyaf ve özel yapıştırıcılar kullanılarak üretilmektedir. Ebatlarına baktığımızda ise 400 litre kapasiteden başlayarak 100 ton litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

  • Yüksek kimyasal mukavemet gerektiren durumlarda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretilebilmektedir.
  • Mukavemeti arttırmak adına, izole edilmiş çelik çemberler bulunmaktadır. 
  • Depolanacak içeriğin özgül ağırlığına göre ayarlanabilen optimal et kalınlığı bulunmaktadır. 
  • Yerinde montaj yapılabilir.
  • Yüzeyinde herhangi bir gedik veya hasar olduğunda tamiri yapılabilmektedir. 
  • Büyük hacimli depolar üretilebilir.
  • İstenilen herhangi bir renkte üretilebilir.
  • İstenilen herhangi bir ebatta üretilebilir.
  • Yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.

Paslanmaz çelik depo özellikleri

Bu depolar, krom nikel alaşımlı paslanmayan 304 ve 316 kalite saclar birleştirilerek üretilmektedir. Ayrıca. Bu sayede yerinde montaj imkanı bulunmaktadır. Bu parçalar argon kaynağı kullanılarak birleştirilmektedir. Bu depoların ebat çeşitliliğine baktığımızda ise 500 litre kapasiteden başlayarak 100 ton litre kapasiteye kadar ulaşabildiklerini görmekteyiz.

  • Depo sağlamlığını artırmak için depo içerisinde çelik paslanmaz çubuklar kullanılmaktadır.
  • Paslanmaz çelik malzemeden ayakları da bulunmaktadır. Bu sayede yer ile teması minimuma indirmiş olursunuz.
  • Bu depoların yüzeyinde olabilecek herhangi bir hasar yine argon kaynağı aracılığı ile tamir edilmektedir.
  • Hammadde özünde gıdaya uygun bir yapısı bulunmaktadır. Öyle ki bu depoların içerisinde pek çok gıdanın yanı sıra kimyasal hammaddeler de muhafaza edilerek depolanabilmektedir..
  • Sıvıya dayanıklı ve paslanmaz , korozyona uğramaz.
  • Ebatları büyüdükçe depo tasarımlarına merdiven eklenmektedir.
  • Çalışma sıcaklığı en yüksek depolardır.
  • Yerinde montaj seçeneği vardır.
  • Yalıtkan bir hammadde olduğu için yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.

Bu makalemizde de yine depo ömrünü nasıl uzatabileceğiniz hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Umarız depolarınızı daha çok uzun yıllar kullanabilirsiniz. Kafanıza takılan diğer sorular için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...