Septik Tankınızın Bakımını Nasıl Yapmalısınız?

Depolar, hem ülkemizde hem de Avrupa’daki pek çok ülkede çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Öyle ki bilim insanları yakın bir gelecekte pek çok metropolun su sorunu yaşayacağını ön görüyor. Bu yüzden, çoğu Avrupa metropolünde yağmur toplama sistemleri kuruldu. Bu sistemlerde ise yağmur suyunu depolamak için bu tanklar kullanılıyor. 

dikey-su-deposu-1655331200

Sadece yağmur toplama sistemlerinde değil. Özellikle dikey su deposu modelleri pek çok sanayide, iş yerleri ve evlerde kullanılıyor. Sanayilerde ise üretilen içeriklerin depolanması ve nakliyesi için oldukça fazla kullanılır. Evlerimizdeki kullanımı ise, çok fazla yer kaplamayan yapısıyla oldukça kullanışlı yapısıyla ön plana çıkar.

Genel manada kullanım amacı; bir içeriğin depolanıp, dış çevre koşullarından korunmasını sağlayarak, nakliyesine imkan tanıyan ve ihtiyaç anında tahliyesinin sağlanarak, içeriğin kullanılmasını sağlayan araçlar olduklarını görmekteyiz. 

Foseptik Tankın Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu depolar, her zaman içeriği değil bazende dış çevreyi korurlar. Nasıl mı? Foseptik kullanımında içeriğin pek bir korunmasına ihtiyaç duyulmaz. Bu yüzden, foseptik tank içerisinde oluşan kötü koku ve bakteriyel oluşumdan dış çevre korunur. Bu yüzden bu tanklar yer altına gömülürler. 

Bu tankların yeraltına gömülmesi, bakımlarını zorlaştırıyor algısı oluşturur. Aksine tankların bakımı yok denecek kadar azdır. Foseptik yapı itibariyle zaman içerisinde yanıcı bir gaz salgılar. Bu gaz oksijen ile temas etmediği sürece şişkinlik yapabilir. Eğer ki depo içerisinde bulunan foseptiği, gübre olarak kullanmıyorsanız, depo içerisinde çok az seviyede oksijen giriyor demektir. Bu yüzden arada bir deponun kapağını açarak gazın dışarı çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

yatay-su-deposu-1655331426

Foseptik tanklar nasıl kuruluyor?

Kanalizasyon sisteminin bulunmadığı veya kanalizasyon altyapısının götürülemediği bir durumda kurulan tanklardır. Bütün toprak altı tanklar yatay su deposu modelindedir. Bu tasarım, toprağa gömülmesini kolaylaştırmaktadır. 0İki çeşit toprak altı tank bulunuyor. Bunlardan birisi polietilen diğeri ise polyesterdir. Foseptik için polyester önerilir, yağmur toplama sistemi için ise polietilen önerilir. Bu yüzden bu tankların kurulumu iki farklı aşamada, adım adım inceleyeceğiz.

Polietilen Toprak Altı Depo Kurulumu

  • Deponun gömüleceği çukur önceden operatör yardımı ile hazırlanmalıdır.
  • Çukur zemini, 25 cm kalınlığında demir çubuklu betonla kaplanmalıdır.
  • Çukurun kenarlarına, depo seviyesinin üstüne kadar tuğla ile duvar örülmelidir. Duvar örülmeyecek ise çukurun ile deponun yüzeyi arasında 10 – 15 cm boşluk bulunmalıdır.
  • Örülen duvar ile en yakın depo yüzeyi arasında en az 10 cm boşluk bırakılmalıdır.
  • Depo, gömüleceği çukura vinç yardımıyla dikkatli bir biçimde indirilmeli, indirme esnasında çukurun kenarlarına sürtünmemesi gereklidir.
  • Deponun boğaz ve kapağı toprak seviyesinin üzerinde kalacak biçimde ince kum ile deponun kenarlarına dolgu yapılmalıdır.
  • Deponun kurulduğu alanda, depo üzerinden insan ve taşıtların geçmemesi önerilmektedir.

Polyester Toprak Altı Depo Kurulumu

  • Öncelikle deponun gömüleceği çukur, deponun dört bir kenarlarında 30 santimetre boşluk kalacak şekilde önceden düzgün şekilde kazılmalı, Çukurun zemini çubuk demir ile desteklenmiş 25 santimetre kalınlığında beton dökülmelidir.
  • Depo, gömüleceği çukura vinç yardımıyla, herhangi bir yere çarpmayacak biçimde yerleştirilmelidir.
  • Deponun ile toprak arasındaki bölüm, deponun boğaz ve kapak kısmı, toprak seviyesinin üzerinde kalacak şekilde çakıllı kum ile doldurulmalıdır. 

Çukurun üzeri 15 cm kalınlığında demirli beton ile kaplanmalıdır.

Sizlerde yukarıda verilen bilgilere istinaden septik tank seçiminizi kolayca yapabilirsiniz. Polyester tanklar yerinde montaj yapılabilmektedir. Bu yüzden daha büyük hacimli bir tanka ihtiyaç duyuyorsanız, polyester tank seçmeniz önerilir. Özel projelerde bu tanklar yer üstünde de kullanılabilir. 

Özellikle kırsal alanda yaşayanların foseptik ihtiyaçlarını giderebileceği mükemmel yapıdaki tanklardır. Sizlerinde foseptiği toprağı zehirlemek yerine bir depoda birleşebilir. Foseptik tankları ve diğer depolama ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...