Paslanmaz Deponuzun Ömrünü Uzatmanın Yolları Nelerdir?

Her geçen gün çevremizde daha çok depo görmekteyiz. Bu depolar çoğunlukla plastik su deposu modellerinden olsa da aslında paslanmaz tanklarda pek çok alanda kullanılmaktadır. Özellikle ilaç depolama gibi kimya alanındaki pek çok maddenin depolanmasında kullanılıyor. 

Paslanmaz çelikten imal edilen bu depoların genel olarak kullanım amacı, gıda veya kimyasal madde, kimyasal karışım fark etmeksizin, içeriğin korunması doğrultusunda depolanarak isteniyorsa nakliyesine imkan tanıması, içeriğe ihtiyaç bulunduğu zaman içeriğin tahliye edilmesine imkan tanıyan araçlardır. 

Paslanmaz tanklar, en sağlam depo kategorisinde yer almaktadır. Bu sağlamlığın kaynağı ise çeliğin sert ve yalıtkan yapısından gelmektedir. Su deposu Ayrıca çalışma ısı oranı da en yüksek depodur. Bu açıdan baktığımızda ise paslanmaz bir tankın en sıcak çalışma ısısı +80 dereceyi bulabilmektedir. Bu oran suyun kaynama noktası olan 100 dereceye oldukça yakındır. En sağlam depo olan paslanmaz tankların dışarıdan bir etken olsa dahi zarar görmesi oldukça zordur fakat bu depoların uzun ömürlü olması açısından aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

paslanmaz-900-1669048011

1) Deponuzun temizliğini düzenli olarak yapın.

Bir deponun temizliğinin düzenli aralıklarla yapılması hem içerik hemde deponun ömrü açısından önem arz etmektedir. Bu depolarda genellikle hassas veya yenilebilir, içilebilir içeriklerin depolaması yapılmaktadır. Bu tarz hassas içeriklerin depolaması yapılıyorsa, deponun her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilmektedir.

Bir diğer konu ise temizleyici seçimidir. Temizleyicinin içeriğe herhangi bir zararı olmayan, ağır kimyasalların bulunmadığı mümkünse de koku içermeyen bir temizleyicinin olması gerekmektedir. Temizleyicinin yanı sıra fırça kullanırken depoyu çizen tel içerikli fırçaların kullanılmaması gerekir. Depoların temizliği düzenli yapıldığı takdirde içerisinde yosun ve kötü koku oluşumu görülmez.

2) Deponuzun kontrollerini düzenli olarak yapın.

Deponuzun kontrolü, çevresinde dolaşıp, bir hasar veya delik var mı diye kontrol etmekten geçer. Depo içerisi boş ise kapağı açıp, bir fener yardımıyla deponun iç kısmını da kontrol etmenizi kapsar. Herhangi bir sızıntı varsa sızıntıyı takip ederek bulabilirsiniz. 
Deponuzu düşebileceği bir yere konumlandırmaktan kaçının.
Depolar genellikle hareketli üretim bantlarında konumlandırılabiliyor. Üretim akışı gereği bu durum gerekli gibi görünür. Fakat zemin hareketli olduğu için deponun zemine iyi sabitlenmiş olması gerekmektedir. Deponun bulunduğu alanın temiz ve güvenli hale getirilmiş olması gerekir.

3) Paslanmaz Depoların Genel Özellikleri Nelerdir?

Bir paslanmaz tank, krom ve çelik karıştırılarak elde edilen ana malzemenin argon kaynağı ile birleştirilmesi sonucunda oluşturulur. Üretim şekli sayesinde yerinde montaj yapılabilir.  Bu depolar hammadde özelliğinden dolayı yalıtkandır ve depo içerisine zararlı ışınları geçirmez. 

Büyük tonajlı depolarda üretilebildiği için kapağa ulaşım sağlanabilmesi için depolarda merdiven desteği bulunmaktadır. Çalışma ısı oranları en yüksek depolardır. Ebat çeşitliliğine değinecek olursak 500 litre ile 100.000 litre arasında değişmektedir. En sağlam ve uzun ömürlü depolardır. Hem gıda hemde kimyasal depolamaya en uygun depolar, paslanmaz depolardır.

Paslanmaz Depoları Diğer Depolardan Ayıran Özellikler Nelerdir?

Paslanmaz tankların pek çok açıdan diğer depolardan üstünlüğü bulunmaktadır. Fakat bu tankları diğer depolardan ayıran bazı özelliklerde bulunur. Bu özelliklerden en önemlisi polietilen tankların bazıları turşu depoları gibi spesifik bir amaca hizmet etmektedir. Fakat paslanmaz tanklarda böyle bir durum söz konusu değildir. Bir paslanmaz tankı aldığınızda ihtiyacınız olan her duruma adapte edebilirsiniz. 

Bir diğer konu ise ağırlık oranıdır. En hafif depolar polietilen depolardır. Hammaddesinden dolayı en ağır depolarda paslanmaz tanklardır. Üretim şekli sebebiyle polietilen tanklardan ayrılmaktadır. Polietilen tanklarda yerinde montaj yapılamaz fakat paslanmaz tanklarda yapılabilir. Tamir edilmesi en kolay tanklardır. Depo tasarımı korunarak, ana malzemenin hasarlı bölgeye kaynatılması ile yapılmakadır.

Böylece paslanmaz tankların ömrünü uzatacak bilgileri kaleme aldık. Sizlerde paslanmaz çelikten üretilen bir depo sahibi olmak isterseniz, uzman müşteri temsilcilerimizle görüşerek bilgi ve teklif alabilirsiniz.
 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...