Küçük Bir Yağmur Suyu Deposuna Sahip Olmak Neden Önemlidir?

Dünya genelinde nüfus hızla artmaktadır. Artan nüfus için hükümetler temiz su kaynaklarını artırmak zorunda kalmışlardır. Yağmur sularından, temiz su kaynakları elde etmek için su deposu kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Nitekim küçük bir yağmur suyu deposu, evde ya da işyerinde gereksinimi olan su miktarını saklamaya yarayan bir yapıdır. Bu yapılar, günümüzde su kaynaklarının azalmış olması, su fiyatlarının artması ve su tasarrufu yapılması gibi nedenlerle cazip hale gelmiştir. Ayrıca, yağmur suyu deposu sayesinde, yağmur ve şimşekler gibi doğal afetler nedeniyle su kaynaklarının kesintiye uğraması durumunda da depoda saklanan sudan faydalanılabilir.

Küçük bir yağmur suyu deposu, yağmur sularını toplayarak evinizdeki su ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir. Bu, su faturalarınızı azaltabilir ve aynı zamanda su tasarrufu yapmanızı sağlar. Ayrıca, depolama ürünleri sayesinde yağmur sularının çevreye zarar vermesini önleyebilirsiniz.

Hangi Su Depoları Yağmur Suyu Deposu Olarak Kullanılabilir?

Yağmur sularını toplayarak evinizdeki su ihtiyacınızı karşılamak için kullanabileceğiniz depolama ürünleri genellikle polietilen, polyester ve paslanmaz çelik gibi malzemelerden üretilir. Keza bu hammaddeler depolama ürünleri ürteiminde oldukça uygun yapıda olan hammaddelerdir. Nitekim bütün depolama ürünlerinin sahip oldukları özellikler, bu hammaddelerden geçmektedir. Bu depolarda, yağmur sularının çevreye zarar vermemesi için gerekli filtreler ve sistemler de bulunur.

Yağmur suyunu kullanılabilir hale getirmek için depolama ürünü kullanmak şarttır. Bu depolar sayesinde yağmur suyunu depolayarak, suyu kullanıma sunmaktayız. Bu depolara suyun giriş kısmına bir filtre takılarak yabancı maddelerin filtre edilmesi sağlanmaktadır. Yağmurdan elde edilen suyun, içme suyu olarak kullanılması için daha ince bir filtreden geçirilmesi önemlidir. Çoğu Avrupa ülkesinde kullanılan bu yağmur hasadı sistemleri, ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanmıştır.

1) Polietilen Su Depoları

Lineer düşük yoğunluklu polietilen adı verilen bir plastik hammadde ile üretilirler. Bu hammadde gıdaya uygun olduğu için gıda depolamasına da uygundur. Polietilen depolama ürünleri hafif, temizlik kolaylığı sağlayan boğaz tasarımına sahip, yüksek ultraviyole ışın dayanıklılığa sahip, içerisinde yosun oluşmaz ve istenilen herhangi bir rengi olabilir. Ebat çeşitliliği 50 litre ile 25.000 litre arasındadır ve malzeme kalınlığı büyüklüklerine göre değişebilir. Polietilen depolama ürünleri aynı zamanda çalışma sıcaklığı oranı en sıcak +50 derece olan ve gıda depolamasına uygun olan depolardır. Polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri, en ekonomik fiyat etiketine sahip depo kategorisindedir ve ev kullanımına en çok uyum sağlayan tanklardır.

2) Polyester Su Depoları

Bu tanklar, polyester reçine ile cam elyaftan yapılır ve kimyasal dayanıklılığını izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine ile sağlar. Polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri en yüksek kimyasal dayanıklılığa sahip olan depolardır ve genellikle sanayi amaçlı olarak kullanılır. Polyester su deposu diğer özellikleri arasında, izole edilmiş çelik çemberler içermesi, suyun aşırı ısısına dayanıklı olması ve çok yüksek basınç altında da çalışabilmesi sayılabilir. Yağmur suyu deposu olarak kullanılacak depo seçiminde, deponun malzemesi, özellikleri ve kullanım amaçlarınız dikkate alınmalıdır. Örneğin, evinizde kullanım için daha hafif bir depo seçecekseniz polietilen ve polipropilen gibi malzemeler tercih edebilirsiniz. Ancak, daha yüksek mukavemete sahip bir depo istiyorsanız fiberglass gibi malzemeler daha uygun olabilir.

3) Paslanmaz Su Depoları

Bu tanklar, çelikten üretilen ve paslanmaz özellikleri olan depolarıdır. Bu depolarda, çelik malzemenin paslanmaz özellikleri sayesinde, suyun içerisinde yosun ve bakteri oluşumu önlenir. Ayrıca, paslanmaz çelik depolar yüksek mukavemete sahip olduğundan, aşırı basınç altında da çalışabilirler.

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depomama ürünleri, yağmur suyu deposu olarak da kullanılabilirler. Bu depolarda, yağmur sularının filtre edilmesi için gerekli sistemler de bulunur. Bu depoların diğer özellikleri arasında, suyun aşırı ısısına dayanıklı olmaları ve uzun ömürlü olmaları sayılabilir.

Paslanmaz çelik depo seçiminde, deponun büyüklüğü, kapasitesi ve kullanım amacınız dikkate alınmalıdır. Örneğin, evinizde su ihtiyacınızı karşılamak için bir yağmur suyu deposu arıyorsanız, deponun büyüklüğü ve kapasitesine göre seçim yapabilirsiniz. Ancak, sanayi amaçlı olarak kullanılacak bir depolama ürünü için daha yüksek kapasiteli ve mukavemetli bir paslanmaz çelik depolama ürünü tercih edilebilir.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...