Ülkemizde pek çok insan, köylerde yaşıyor. Kırsalda yaşamak şehirdekinden farklıdır. Bunlardan biri de yağmur suyunun değerlendirilmesidir. Çok yağış alan bölgelerde, yağmur suyunu 3 tonluk su deposu içerisine toplayıp günlük hayatınıza dahil ederek su faturalarınızı düşürebilirsiniz. Aslında polietilen kullanılarak üretilen tanklar sıklıkla yağmur suyunu toplamak için uygun bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafif, dayanıklı ve kullanımı kolaydır. Bu tanklar fabrikalar, evler ve tarım alanları başta olmak üzere pek çok alanda kullanılırlar ve kurulumları da oldukça kolaydır. Ayrıca uygun fiyatlı olması ve az bakım gerektirmesi onu sürekli kullanım için iyi bir seçenek haline getiriyor.
Köylerde, çatıya düşen yağmur suyunu toplayıp bir tankta depolamak için bir depo kullanmanız yeterli olacaktır. Satın aldığınız depoyu, çatı oluğunuzun altına koymanız yeterli olacaktır. Evinizin çatısına düşen her yağmur, deponuzda toplanacaktır. Depolanan su, bahçe ve tarla sulama, araba yıkama gibi amaçlarla tekrar kullanılabilir. Bu tarz ihtiyaçlar için yağmur suyunu rahatlıkla kullanılabilirsiniz. Örneğin, bir tarlada sebze yetiştiriyorsanız, geniş bir alanı sulamak için önemli miktarda suya ihtiyacınız olacaktır. Sadece musluk suyu kullanmanız durumunda faturanızda yüksek gelebilir.
Yağmur suyunun kullanılması fatura yükünüzü büyük ölçüde azaltmanın yanı sıra doğal su kaynaklarından da faydalanılmasını sağlar. Yağmur suyu hasadı, su kullanma yöntemlerinden en sürdürülebilir olanıdır. Depolanan yağmur suyu temizlik işlerinde de oldukça kullanışlıdır. Yağmur, ev ve pencere temizliği, tarım aletlerinin yıkanması gibi günlük yaşam için ihtiyaç duyulan suyu sağlayabilir. Tank sayesinde musluğu açmadan su alabileceksiniz, dolayısıyla doğal olarak su tasarrufu konusunda daha bilinçli olacaksınız. Bununla birlikte yağmur suyu sayesinde bedava su kaynağınız olabilir.
Ağır sanayide de kullanılan polietilen tanklar sayesinde yağmur suyunu doğru şekilde toplayıp doğru şekilde kullanırsanız hem su faturanızdan tasarruf sağlamış olursunuz hem de daha sürdürülebilir bir şekilde su kullanmış oluruz. Özellikle köylerde yağmur suyunun değerlendirilmesi daha önemlidir. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar günlük hayatınıza dahil ederek daha pratik ve sürdürülebilir hale getirebilirsiniz.
Yağmur Hasadının Faydaları Nelerdir?
Her yağmur yağdığında su akıp gidiyor. Ülkemizde pek çok farklı alanda yağmur hasadı yapılmaktadır. Biraz yaratıcılık günlük hayatınızı iyileştirmenize yardımcı olabiliyorsa, yağmur hasadına başlamamak için hiçbir neden yok. Yağmur suyu hasadı herhangi bir özel bilgi veya ekipmana ihtiyaç duyulmadan yapılabiliyor. İhtiyacınız olan tek şey bir tank ve çatıdan akan suyu yönlendirecek basit bir oluk mekanizması. İşte bu kadar. Oluk altına polietilen depo yerleştirerek doğal olarak biriken suyu depolayabilirsiniz. Bu tanklar evlerden, tarım alanlarına ve fabrikalara kadar geniş bir alanda kullanılmaktadır; Hafiftirler, dayanıklıdırlar, kurulumu ve temizliği kolaydır.
Depolanan yağmur suyu çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Örneğin arabanızı veya evinizin bazı bölümlerini yıkamak, bahçenizi veya tarlanızı sulamak, hatta tuvalet sifonunda bile kullanılabilir. Musluk suyundan farklı olarak su faturası olmadığından bedava su kaynağıdır. Yağmur suyunun değerlendirilmesi aynı zamanda su kaynaklarının korunmasına da yardımcı olur. Son yıllarda ülkemizde, su sıkıntısı sadece kentsel alanlarda değil kırsal alanlarda da sorun haline geldiğinden yağmur suyu hasadı daha da önemli hale gelmiştir. Yağmur suyu hasadı oldukça çevre dostu bir hasat olup, yağmur suyu hasadı yapmak kolaydır ve net faydaları vardır. Sadece bir tank satın alarak su kullanımınızı azaltabilir ve çevre dostu bir yaşam tarzına bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Depolar Hangi Ebatlarda Üretilebiliyor?
Depolar, pek çok farklı ebatta ve tasarımda üretilebiliyor. Bu kapsamda sizlerde pek çok farklı ihtiyacınız için tonluk su depoları satın alabilirsiniz. Bu kapsamda çeşit çeşit, farklı ebatlarda depolar üretilmektedir. Sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depo seçerek satın alabilirsiniz. Depolar üretim şekli sebebiyle farklı ebat çeşitliliğinde üretilebiliyor. Polietilen depoların üretim şekli sebebiyle 50 litre ile 25 ton arasında üretilebiliyor iken, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise 400 litre ile 100 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilebiliyor. Bununla birlikte polyester ve paslanmaz çelik depolar devasa boyutlara ulaşabildiği için, depolar yerinde üretilebiliyor. Böylece fabrikaların kapısından geçemeyen devasa boyuttaki depolar, fabrikanın içerisinde üretilebiliyor. Bununla birlikte büyük paslanmaz çelik depoların kapağına ulaşımı kolaylaştırmak için merdiven de kaynaklanıyor. Böylece sizlerde ihtiyacınız olan depoyu satın alabilirsiniz.