Kamp Alanlarında Tonluk Su Depoları Nasıl Avantajlar Sağlar?

Son zamanlarda insanların kamp alanlarına olan merakı arttı ve pek çok kişi daha fazla kampa çıkıyor. Bu kapsamda kamplarda 20 tonluk su deposu ve daha büyük depolar görmekteyiz. Bu depoların içerisinde kamp yapmaya gelen insanların tuvalet ve duş ihtiyaçları için su depolanıyor. Bir kamp alanına gittiyseniz mutlaka görmüşsünüzdür, bu depoların içerisinde su değil, pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Kamp alanlarındaki kullanımlarından bir tanesi de foseptik olarak kullanımdır. Çünkü kamp alanları yerleşim yerleri dışında kaldığı için bu tarz bölgelere su ve kanalizasyon hizmeti götürülemiyor. 

Kamp alanlarındaki su ihtiyacı oldukça fazladır. Kamp alanının büyüklüğüne göre devasa boyutta depolar kullanılabiliyor. Bununla birlikte foseptik depoları da çok fazla kullanılmaktadır. Yerine göre 30 ton, yerine göre 50 ton depoların kullanıldığı da görülmektedir. Ancak foseptik olarak kullanılan depolarda oldukça fazladır. Foseptik olarak kullanılan depolar ise genellikle toprak altına gömülen depolardır. Bu kapsamda pek çok farklı büyüklükte depo kullanılıyor.

Foseptik Depoların Kullanımı

Foseptik olarak kullanılan depolar, ülkemizin pek çok farklı yerinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda foseptik için genellikle toprak altına gömülen su deposu modelleri kullanılmaktadır. Bu depolar ise özellikle köyler ve kamp alanları gibi altyapının zayıf olduğu yerlerde yaygın olarak kullanılıyor. Bu bölgelerde kanalizasyon sisteminin kurulması zor olduğundan foseptik gibi atıkların bu şekilde depolanması gerekmektedir. Deponuz dolduğunda ise vidanjör yardımıyla boşaltabilirsiniz. Nitekim foseptik pis görünen ve pis kokan bir içerik olduğu için, böyle durumlarda yer altına gömülebilen bir foseptik tankı faydalı olabilir.

Bu tip tanklar yer altına yerleştirildiği için daha az fark edilir ve çevredekilere koku ve rahatsızlık vermez. Evinizde kullandığınız ve tuvaletlerden gelen atık sular, toprağa hiç karışmadan bir tankta depolanarak çevrenin temiz kalmasına yardımcı oluyor. Foseptik kötü kokan bir içerik olduğu için toprak altına gömülen depolar kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında bu depoları evinizin bahçesinde veya çok fazla görünmeyen bir köşede kullanabilirsiniz. Yeri tamamen siz seçersiniz, üreticiniz depoyu dikkatli bir şekilde gömecektir. Bununla birlikte, istediğiniz herhangi bir ebatta depo seçebilirsiniz.

Bu depolar, toprak altına dikkatli bir şekilde gömülmektedir çünkü deponun gömülme işlemi için öncelikle bir çukur kazılır. Ardından beton dökülür, ardından depo yerleştirilir ve üzerine ince kum dökülür. Bu işlemden sonra deponuzu kullanabilirsiniz, bir kez yerine yerleştirildiğinde uzun süreli, istikrarlı bir şekilde deponuzu kullanabilirsiniz. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar son derece dayanıklı olup toprak basıncına dayanıklıdır, bu nedenle yer altı kullanımına uygundur. İnsanların doğayla iç içe yaşadığı kamp alanları alanlar ve köyler gibi yerlerde bu tanklar oldukça işlevseldir. 

Polietilen Depoların Özellikleri ve Bazı Kullanım Alanları

Polietilen tanklar günlük hayattan ağır sanayi alanlarına kadar çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise polietilen malzemenin kendi pratik özelliklerinde yatmaktadır. Nitekim polietilen kullanılarak çeşit çeşit tonluk su depoları üretilebiliyor. Öncelikle polietilen, korozyona ve kimyasallara dayanıklı, hafif ancak güçlü bir malzemedir. Bu sayede sadece suyun değil, aynı zamanda çeşitli sıvıların depolanması için de uygundur. Bu özelliklerinden dolayı fabrikalarda ve inşaat alanlarında kimyasalların ve atık suların taşınmasında tank olarak sıklıkla tercih edilmektedirler.

Evde kullanımı da oldukça kolaydır ve bahçenize yağmur suyu toplama tankı olarak yerleştirilebileceği gibi kuyu suyunu depolamak için de kullanılabilir. Tankın pürüzsüz yüzeyi kirlerin yapışmasını zorlaştırıyor ve düzenli olarak kolayca temizlenebiliyor, bu da kullanıcılar için memnuniyet verici bir avantaj. Ayrıca dışarıda dahi kullanıldığında ultraviyole ışınlara ve sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklı olduğundan uzun süre kullanılabilmektedir. Bu özellikleri sebebiyle bu depolar oldukça kullanışlıdır.

Polietilen kullanılarak üretilen depolar çeşitli şekil ve boyutlarda üretilebiliyor. Bu şekillerden bazıları dikey, yatay olabildiği gibi yer altına gömülen depolar dahil olmak üzere kullanım alanınıza göre bir tanesini seçebilirsiniz. Örneğin dar alanlar için ince dikey bir depo, çok dikkat çekmesini istemediğiniz yerler için ise toprak altına gömülen bir depo seçebilirsiniz. Ağır sanayiden evsel kullanıma kadar polietilen kullanılarak üretilen tanklar, çok yönlü ve kolay kullanımı nedeniyle birçok alanda tercih ediliyor. Bununla birlikte bu depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...