Deponuzun Kimyasal Depolama için Uygun Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Son zamanlarda depoların kullanımı artmaya başlamıştır. Çünkü pek çok ülkede suyun verimli kullanılması için bu depolar gerekmektedir. Öte yandan karavanlarda ve yatlarda paslanmaz prizmatik depo kullanılmaktadır. Tırlarda veya büyük araçlarda yakıt deposu olarak kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra hem bireysel hem de kurumsal olarak pek çok alanda kullanılmaktadır.

Genel olarak tüm depolama ürünlerinin kullanım amaçlarına baktığımızda ise, bir sıvı, katı veya gaz formunda veya gıda, kimyasal fark etmeksizin içeriğin korunması amacıyla depolanan, içeriğin tahliye edilerek kullanılacağı güne kadar muhafaza edilen, isteniyorsa içeriğin sevk edilmesine imkan tanıyan, son olarak ihtiyaç duyulduğunda içeriğin tahliye edilmesini ve kullanılmasını sağlayan araçlar olduğunu görmekteyiz. 

Kimyasal depolamayı en çok üretim endüstrisinde faaliyet gösteren markalar yapmaktadır. Kimyasal depolama denince aklımıza asit gibi tehlikeli içerikler gelse de, deterjanlar ve bir takım kimyasal hammaddelerde kimyasal depolamanın içerisine girmektedir. Bu hususta asit gibi aşındırıcı ve yanıcı olan tehlikeli içerikleri ele alacak olursak, kimyasal depolamaya en uygun depolar polyester kullanılarak üretilen depolardır. Çünkü bu depoların üretim şekli ve kullanılan malzemeler sayesinde pek çok kimyasala karşı dayanıklı bir hale gelmiştir. Diğer depolarda bazı kimyasalların depolanmasında kullanılmaktadır. Tüm depoların kimyasal dayanıklılığını anlamak için detaylı mercek altına almamız gerekmektedir.

polyester-2jpg-1669047571

Kimyasal Depolamaya En Uygun Depolar Hangileridir?

Kimyasal depolama konusu oldukça önemlidir. Çünkü bazı kimyasallar aşındırıcı ve yanıcı olabiliyor. Bu hususta aşınmaya dayanıksız bir depo hem üretim tesisine hem de çalışan personellere ciddi hasarlar verebilir. Bu hususta depo seçimi oldukça fazla önem arz eder. Depolar polyester, polietilen ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde kullanılarak üretilirler. Tüm depolama ürünlerinin kimyasal dayanıklılıklarını anlamak için mercek altına aldık. Aşağıdaki adımları izleyerek depoların kimyasal dayanıklılıkları hakkında bilgi alabilirsiniz.

1) Polyester Su Deposu

Polyester depoların yerinde montaj özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde 100 ton gibi büyük hacimlerde de üretilebilmektedir. Bu depolar kimyasal dayanıklılıkları ile ön plana çıkar. Bu hususta polyester kimyasal depo modelleri, polyester reçine ve cam elyaf kullanılarak üretilmektedir. Fakat bu malzemeler özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilir. Fakat kimyasal dayanıklılık söz konusu olduğunda üretim burada bitmez. Tüm bu malzemeler ile birlikte  izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine de kullanılır. Bu sayede kimyasal dayanıklılığı maksimuma çıkar.

Bu depoların çalışma ısı oranı altmış derecedir. Üretim endüstrisinde üretilen çoğu içerik bu depolarda muhafaza edilir veya bir yerden farklı bir yere sevk edilir. Çalışma ısı oranına göre depolanan içerikler sınırlı olabilir fakat onun çözümü de paslanmaz çelik depolardır.

2) Polietilen Su Deposu

Polietilen kullanılarak üretilen depolar, ekonomik fiyatları ile ön plana çıkarlar. Bu depoların kullanıcı profili oldukça çeşitlidir. Evlerinde kullanılmak üzere satın alan bireysel kullanıcıda oldukça fazladır, sanayilerde kimyasal depolama yapmak için satın alan kullanıcılarda bulunmaktadır. Bu hususta bu depoların uluslararası seviyede kabul gören gıdaya uygunluğu da ön plana çıkar. Bu sebepten ötürü en çok gıda depolaması bu depolarda yapılmaktadır. Oldukça hafif bir yapısı bulunmakta ve görünüşüne göre oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Üretim şekli diğerlerinden farklı olup, monoblok üretim yapılmaktadır. Üretim şekli ise kalıplara dökülen polietilenin tek parça halinde çıkarılması şeklinde yapılır. Bu hususta çalışma ısı oranı elli derecedir. Sıcak içeriklerin depolanması sırasında dikkat edilmesi önerilmektedir. 

3) Paslanmaz Su Deposu

Paslanmaz çelikten üretilen bu depolar, halk arasında en sağlam depo olarak nitelendirilmektedir. Bu depolara en sağlam depo denmesinin asıl sebebi çeliğin sert yapısı ve depolar arasındaki en yüksek çalışma ısı oranına sahip olmasıdır. Paslanmaz çelik oldukça yalıtkan bir malzemedir. Bu sebepten ötürü deponun içerisine hiç bir şekilde ışık giremez bu özelliğinden ötürü bakteri, virüs ve aşı gibi depolamalar hususunda da kullanılmaktadır. Krom ve nikel karıştırılarak elde edilen çeliğin, argon kaynağı kullanılarak birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Sadece ilaç depolamasında değil, kimyasal depolama amaçlarıyla da oldukça fazla kullanılır. Çünkü paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoların çalışma ısı oranı seksen derecedir. Bu oran suyun kaynama noktası olan yüz dereceye oldukça yakın bir değerdir. Bu hususta yanıcı ve yakıcı kimyasal içerikler bu depolarda muhafaza edilebilir. Sizlerde kimyasal depolama konusunda bilgi veya bu depolardan satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.
 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...