Bir Su Deposuna Sahip Olmak Günlük Hayatınızı Nasıl İyileştirebilir?

Bu tanklar, son zamanlarda Dünya çapında pek çok amaç doğrultusunda kullanılıyor. Özellikle dikdörtgen su deposu çeşitleri en çok tercih edilen modeller arasındadır. Tasarımı gereği pek çok ortama uyum sağlayabilir. Özellikle seyyar araçlarda çok fazla kullanılıyor. Bu araçları tırlar, karavanlar, yatlar olarak sıralayabiliriz.

dikdortgen-su-deposu-1655330229

Bunların yanı sıra bu tankların büyük hacimli olanları üretim bantlarından çıkan içeriklerin depolanmasında, küçük hacimli olanlar ise bu içeriklerin nakliyesinde kullanılabiliyor. Öte yandan evlerimizin hemen hemen her yerine sığabilir ve kullanılabilir. 

Genel manada kullanım amacı ise, bir gıda veya kimyasal içeriğin depolanarak korunması, nakliye edilmesine imkan tanıması, içeriğin ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Bu doğrultuda bu tankların günlük hayatınıza maddi ve manevi olarak pek çok faydası bulunabilir. Bu konulardan bir kaçını sizler için derledik.

Yağmur Suyu Toplama Sistemi 

Bilim insanları çokta uzak olmayan bir gelecekte, artan nüfus ile birlikte Dünya’daki bazı metropollerin su kıtlığı yaşayacağını öngörüyor. Bu durumu ciddiye alan Sydney’de bu metropollerden bir tanesidir. Malesef ki İstanbul içinde aynı kıtlık söz konusudur.

Sydney ise bu kıtlığı daha ileri bir tarihe attı. Bu başarının en büyük sebeplerinden bir tanesi de, yağmur suyu toplama sistemleridir. Şehrin en çok yağış alan noktalarına bazı yağmur suyu toplama istasyonları kuran Sydney için su kıtlığı artık daha ileri bir tarihe ertelendi.

Yağmur suyu toplama sistemlerinde bu tanklar önemli bir rol oynarlar. Sistem olarak, yağmur suyunun toplandığı alan, aktarıldığı bölüm ve toplandığı bölümden oluşur. Yağmur suyunun toplandığı bölüm genellikle bu tanklardan oluşuyor. 

Şuan hali hazırda su kıtlığı yaşayan bir metropol bulunuyor. Bu metropolün adı Cape Town. Güney Afrika’da bir şehir. İlgili bilim adamları su kıtlığını araştırmaya bu şehirden başlamışlar. Bu şehirde su değerli olduğu için bir kaç defa kullanılıyor. Burada yaşayan biri olsaydınız, komşunuzun arabasını temiz görmeniz imkansız olacaktı. Sizler de yağmur suyu toplama sistemlerini desteklerseniz, manevi olarak rahatlayabilir. Dünya’nın suyunu kurtarmak için yardımınız dokunabilir. Bu doğrultuda bu sistemlerde, depoların kullanılmasını çevrenize önerebilirsiniz.

Basitçe Yağmur Suyu Toplama Sistemi Nasıl Kurulur?

Sizlerde ister şehirde olun, isterseniz köyde, çok basit bir biçimde yağmur toplama sistemi kurabilirsiniz. Özellikle bu amaç doğrultusunda milenyum depo seçeneklerini kullanabilirsiniz. Bulunduğunuz bina veya yapının çatısını yağmur toplama alanı olarak düşünebiliriz. Yağmur yağdığı zaman toplanan sular, çatı saçaklarına bağlanan pvc borular sayesinde çatıdan aşağıya doğru tahliye edilir. Bu tahliyenin sokağa ya da boş yere akması yerine bu tanklardan satın alarak konumlandırabilirsiniz. 

milenyum-depo-1655330020

Topladığınız yağmur sularını, ihtiyaç ebatlarınıza göre tanklarda depolayın, bitki sulama, araba yıkama gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabilir. Eğer ki içme suyu olarak kullanmak isterseniz, eve giden su borusuna arıtma cihazı takmanız önerilir. Çünkü yağmur, havadaki ağır metallere ve karbondioksite tutunarak yeryüzüne iner. Toprakla buluşmadığı içinde doğal bir filtrasyon işleminden geçmeyecektir. Ayrıca çatıdan gelen yağmur suyunu aktarım borusunun ucuna çatıdaki yabancı cisimlerin girmemesi için bir filtre takmanızda fayda var.

Su Depolarının Genel Özellikleri Nelerdir?

Bu tanklar, çevremizde gördüğümüz hemen hemen her yerde kullanılıyor. Kullanıcısına pek çok avantaj sunan bu tanklar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmak üzere üç farklı hammadde ile üretiliyor. Bu hammadde dışında üretilen tanklar, depolanan içeriğe zarar vermektedir. 

Her tankın hammaddesine özgü olarak üstünlükleri bulunuyor. Polietilen tanklar gıda depolaması hususunda üstün iken, polyester tankların yüksek kimyasal dayanıklılığı bulunuyor. Paslanmaz tanklar ise en sağlam depo kategorisinde yer alır. +80 derece çalışma ısı oranı sayesinde sıcak içeriklerin depolanması hususunda oldukça etkilidir. İşte bu tankların diğer ortak özellikleri aşağıdaki gibidir.

  • Yerinde montaj avantajı sayesinde her yere depo kurulabilir.
  • Büyük tonajlı depolar üretilebilir.
  • Hacim çeşit aralığı 50 litre ile 100.000 litreye kadar olabilir.
  • İstenilen herhangi bir renkte üretilebilir.
  • Özel projelendirme yapılabilir.
  • Yüksek seviyede ultraviyole ışın koruması vardır.
  • Çalışma sıcaklık oranı en soğuk -5 ile en sıcak +80 derece arasındadır.
  • Kullanıma bağlı hasar gören depolarınız tesislerimizde tamir edilebilmektedir.
  • Bütün depoların, imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca garantisi bulunur.
  • Paslanmazlar ve korozyona uğramazlar.
  • İçeriğin daha rahat kategorize edilmesi için herhangi bir ebatta üretilebilmektedir.
  • Ebat büyüdükçe bazı modellere merdiven desteği eklenir.
  • Temizliği ve bakımı çok kolaydır.
  • Bütün depolar, son teknoloji üretim sistemleri kullanılarak üretilir.
  • Tesislerimizde daima kaliteli hammadde kullanılır.
  • Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
  • Çevre ve sağlık yönetim sistemlerine uygun bir biçimde üretilmektedir.

Böylece bu depoların hayatımıza olan maddi ve manevi etkilerini daha iyi anlayabiliyoruz. Sizlerde size uygun olan depoyu seçerek, geleceğin suyunu kurtarmak için harekete geçebilirsiniz. Depolar ile ilgili kafanıza takılan soruları müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...