Arazilerinizde Su Krizine Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı çeşitte ve ebatta depolar kullanılmaktadır. Bu kapsamda tonluk su depoları bazı bölgelerde su krizinin çözümü için kullanılıyor. Su krizinin çözülmesi için en iyi çözüm yağmur hasadı yapmak olacaktır. Yağmur hasadı sayesinde ülkemizin pek çok farklı yerinde insanların bedava su kaynağı oluyor. Bu elde ettikleri suyu tarlalarında veya evlerinde kullanıyorlar. Bu sayede insanların ektiği ekinlerin sulama maliyeti düşüyor. Tarım arazilerinde su krizini çözmenin daha bir çok yolu bulunuyor. Sizlerde hemen yağmur hasadı yapmak için bir tane depo satın alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yağmur Hasadı Yapmak İçin Ne Gerekiyor?

Son zamanlarda ülkemizde insanların çevre bilincinin artması ile birlikte, yağmur suyunu etkili bir şekilde kullanma yöntemi olan yağmur suyu hasadı evlerde ve tarım alanlarında ilgi görmeye başlıyor. Yağmur hasadı yaparak, sadece su faturalarından tasarruf etmekle kalmayıp, aynı zamanda sınırlı su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımına da katkıda bulunabilirsiniz. Yağmur suyunu verimli bir şekilde depolamak için, çatının şekli ve olukların tasarımı önemlidir. Çatıya düşen yağmur, oluklar aracılığıyla tek bir yerde toplanır ve ardından doğrudan bir 3 tonluk su deposu gibi bir depoya yönlendirilir. Yaprakları ve döküntüleri temizlemek için basit bir filtre kullanılabilir.

Yağmur suyu hasadı yapmak için tek ihtiyacınız olan şey bir depodur. Polietilenden yapılmış tanklar özellikle önerilir. Polietilen malzeme çok dayanıklıdır ve uzun süreli kullanıma uygundur. Ayrıca ultraviyole ışınlarına, ısıya ve soğuğa karşı dayanıklıdır. Ayrıca, çeşitli kapasiteler ve şekiller mevcuttur, bu nedenle sınırlı alana ve kullanım amacına göre monte edilebilir. Ayrıca polietilen kullanılarak üretilen depolar uygun fiyatlıdır. Hatta depo modelleri arasında en uygun fiyat etiketine sahip depolardır. 

Depolanan yağmur suyu çoğunlukla bahçeleri sulamak, araba yıkamak ve basit tuvalet suyu olarak kullanılır. Ancak, tankın içini düzenli olarak temizlemeyi ve bakımını yapmayı unutmamak önemlidir. Nitekim zamanla, deponun içerisinde çatıdan gelen yabancı cisimler veya toz birikintisi olabilir. Bu kapsamda yağmur hasadı yapmak için evinizin çatısında oluk yoksa, oluk taktırabilirsiniz. Ardından bir depo satın alabilir ve oluğunuzun altına yerleştirmelisiniz. Ardından her yağmur yağdığında, çatıya düşen su, deponuzda depolanacaktır. Sizlerde depoladığınız suyu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Protein Tozu Depolamak İçin Hangi Depolar Uygundur?

Sağlık bilincinin artmasıyla birlikte protein tozuna olan talep de her geçen gün artmaktadır. Protein tozu üretilen fabrikalarda bazı tonluk su depoları kullanılmaktadır. Bu tarz fabrikalarda son yıllarda polietilen depolar tercih edilmektedir. Polietilen malzeme oldukça dayanıklıdır. Özellikle hava geçirmez şekilde tasarlanabildiği için nemden sevmeyen protein tozu gibi toz ürünlerin depolanması için uygundur. Polietilen ayrıca gıda ile temas ettiğinde oldukça güvenli bir malzemedir ve gıda hijyeni açısından kullanımı uluslararası alanda kabul görmüştür. Bu nedenle protein gibi besin takviyelerinin depolanmasında güvenle kullanılabilir.

Tankın şekli ve kapasitesi esnek bir şekilde seçilebildiği için bu depoların fabrikalarda kullanımı oldukça yaygındır. Nitekim bu depolar hafif ve taşınması kolaydır, bu nedenle pek çok farklı fabrikanın üretim bandı üzerinde kullanılmaktadır. Kolay temizlenebilirlik dayanıklılık ve kullanışlı olduğu için polietilen tanklar, protein tozunu depolamak için en uygun depolardır. Polietilen depolar genel olarak fabrikalarda çok fazla kullanılıyor. Çünkü bu depolar yalnızca üretimde değil, aynı zamanda üretilen ürünün taşınması için de kullanılıyor. Bu amaç doğrultusunda genellikle yatay tasarımlı depolar kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar yere çok iyi bir şekilde oturuyor ve kaymıyor.

Polietilen depolar, boyut açısından 50 litre ile 25 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilmektedir. Bu kapsamda polietilen depoların üretim şekline bağlı olarak en fazla 25 ton ebatta üretilebiliyor. Ancak gıda depolaması hususunda daha büyük bir depoya ihtiyacınız var ise paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanabilirsiniz. Nitekim paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar 500 litre ile 100 ton arasında farklı farklı ebatlarda üretilmektedir. Hatta bu depolar devasa boyutlarda olabildiği için insanların kapak kısmına ulaşılabilmesi açısından depoya bir merdiven kaynaklanmaktadır. Hatta bu depolar kullanılacağı alanda üretilebiliyor. Nitekim büyük boyuttaki depolar bazı fabrikaların kapısından geçmez. Bu sebeple bu tarz büyük depolar kullanılacağı alanda üretilmektedir.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...