Yangın Anında Su Deposu Çözümleri!

Ülkemizde pek çok farklı alanda ve binada yangın tehlikesi bulunmaktadır. Bu tarz  yangın tehlikesinin bulunduğu noktalarda ise çok bilinmese de plastik dikey depo modelleri kullanılmaktadır. Bazı durumlarda ise polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri de kullanılmaktadır. Çünkü yangın söndürmek için bazen depoların içerisinde yangın söndürme solüsyonu bazen ise yalnızca su bulunmaktadır. Depolanan su, depo içerisinde çok uzun süre durabilir çünkü yalnızca yangın söndürmek için kullanılacaktır. Ancak yangın söndürme solüsyonuna göre depolanan içerik zaman içerisinde kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bu depolama ürünleri yangın söndürme sistemlerine tesisat yolu ile bağlanarak kullanılabilir. Ancak depo satın almadan önce yangın söndürme sisteminin kurulması gerekmektedir. Ardından deponun yeri belirlenmeli ve ihtiyaç olduğu hacimde depolama ürünü satın alınması gerekmektedir. Yangın söndürme solüsyonu depolanmak isteniyorsa, paslanmaz çelik ile üretilen depolama ürünleri, yalnızca su depolanmak isteniyorsa polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri kullanılabilir.

Kurulan bu sistem sayesinde yangın anında, tutuşan alanı anında söndürebilir veya yangının bir kısmı kontrol altında tutabilir. Yangın söndürme sistemlerinde, sensörün algıladığı alana su gider ve sprey şekilde su veya yangın söndürme solüsyonu sıkılır. Bu şekilde yangın daha başlamadan söndürülmüş olur. Bu tarz sistemler genellikle yangın önleme sistemleridir. Yangın başlangıç aşamasında söndürülür. Eğer yangın sönmez ve büyürse, o zaman devreye itfaiye ekiplerinin girmesi beklenir.

Tarım ve Hayvancılık Alanında Kullanılan Su Depoları

Ülkemizde son yıllarda tarım ve hayvancılığa olan ilgi oldukça artmıştır. Hal böyle olunca bu tarz alanlardaki 3 tonluk su deposu ihtiyaçları da bir hayli artmıştır. Bu tarz alanlarda depolama ürünleri içerisinde pek çok farklı içerik depolanabilmektedir. Bunlardan birisi de sulama için su depolaması olabiliyor. Tarım alanlarının en büyük ihtiyaçlarından birisi de sudur. Öyle ki ülkemizdeki su tüketiminin %70’i tarımda kullanılmaktadır. Bu kapsamda daha sürdürülebilir bir su tüketimi için yağmur suyu hasadı yapılabilmektedir. Bu hasat sistemi için yine polietilen malzeme kullanılarak üretilen depolama ürünlerini kullanabilirsiniz.

Tarım alanlarında hasat edilen pirinç, nohut, buğday gibi bakliyatlar bu depolama ürünlerinin içerisinde depolanabilmektedir. Ancak bu tarz bir depolamada, depolanan bakliyatın nemli kalmaması için ara sıra karıştırmak gerekmektedir. Böylece ürünlerinizi nemden ve çürümeden koruyabilirsiniz. Tarımın yanında bu alanlarda hayvancılıkta yapılmaktadır. Hayvanların en önemli ihtiyacı su ve yemdir. Bu depolama ürünleri içerisinde hem su hemde yem depolanabilirsiniz. Teknolojik olarak üst seviyede olan bir ahırınız varsa, hayvanların su ihtiyacını karşılayan sisteme depolarınızı bağlayabilirsiniz.

Bahçeli Evde Nasıl Yağmur Hasadı Yapılabilir?

Yağmur hasadı, özünde çok çevreci bir hasattır. Çünkü sizler yağmur hasadı yapıp, bu suyu kullandıkça, belediye sularına olan ihtiyacınız azalır ve su faturanızdan tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu şekilde, hasat yapan kişiye pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Yağmur hasadı yapılırken su deposu modelleri kullanılmaktadır. Bu alanda kullanılan depolar, polietilen depolama ürünleri olabilir. Çünkü bu depolar oldukça hafif olabildiği gibi oldukça uygun fiyatlıdır. Ayrıca bu tarz bahçe kullanımında yeterli olabilecek pek çok farklı hacimde üretilmektedir. 

Bahçeli bir eviniz var ise çatı oluğunuzu bir depoya bağlamanız, yağmur hasadı için yeterli olacaktır. İlk aşamada ihtiyacınız olan depo hacmini belirleyerek satın almanız yeterli olacaktır. Bunun yanında depoladığınız yağmur suyunu, temizlikte, bitkilerinizi sulamakta kullanabilirsiniz. Yağmur olarak gelen suyun içerisinde, hava ile yağmur suyunun tutunduğu pek çok farklı mineral bulunmaktadır. Bu kapsamda bitkileriniz, yağmur suyu sayesinde çok daha iyi beslenecektir. Yağmur suyunun aktığı olukları düzenli olarak temizlemeniz de önerilmektedir çünkü zamanla bu tarz oluklara yaprak gibi yabancı cisimler birikebiliyor. Bu cisimlerin deponuza girmemesi için deponuzun kapak kısmına kalın delikli bir filtre takabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...