Su Deposu Tamiri Nasıl Yapılır?

Su deposu, genel kullanım itibariyle içerisinde bir sıvı veya gıdanın depolanıp, ihtiyaç anında tahliye edilmesine olanak tanıyan araçlardır. Su deposu pek çok amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Kimyasal madde depolanmasından tutunda gıda depolanmasına kadar pek çok amaca hizmet etmektedir. Ayrıca her türlü ebatlarda üretildiği için hacimsel olarak da oldukça yeterli kalmaktadır. Bu sayede hem bireysel kullanımda hem de kurumsal yani sanayilerde kullanılmaktadır.

Piyasadaki çoğu su deposu, bakımın zamanında yapılmadığı için veya uygun koşullarda kullanılmadığı için tahrip olmaktadır. Bu duruma örnek verecek olursak, bazı depolar taşınırken çok yüksek mesafelerden düşebiliyor bu da depolara çoğu zaman bir zarar vermez iken bazen bu darbeler zarar verebiliyor. Bir başka örnekte aşırı tazyikli sıvıları deponun belirli bir noktasına sürekli olarak tutmak gelebilir. Bu hususta tazyikli sular delici bir silaha dönüşebiliyorlar.

Su deposunda meydana gelen bir deliğin veya çatlağın tamiri önerilmez. Fakat tamiri de söz konusu ise tamirinin su deposu hammaddesine göre değişebilir. Su deposunun hammaddesinden üretilen bir parça yama, su deposuna kaynatılmak usulü ile tamiri de yapılabilir.

Su Deposu Özellikleri Nelerlerdir?

Su depoları, gerek tasarımı gerekse hacimleriyle pek çok avantaja ve özelliğe sahiptirler. Öyleki günümüzde hem bireysel hem de kurumsal kullanımda pek çok sıvı ve gıda depolanabilmektedir.

Su depolarında gıda depolanma konusu hep bir muamma olmuştur fakat polietilen hammaddenin uluslararası gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. İçilebilir veya yenilebilir gıdalar bu depolarda gönül rahatlığı ile depolanabilmektedir. Hatta turşu gibi asidik gıdalar dahi bu depolarda depolanabilmektedir. Ayrıca polietilen hammaddenin UV stabilizasyonu bulunmaktadır. Bu hammaddeden üretilen su depoları ise, içerisine ışık almaz bu sayede su deposu içerisinde yosun, mantar ve küf gibi parazitlerin oluşumunu engeller. Böylece içerisinde depolanan gıdanın güvenliği herhangi bir tehdite maruz kalmaz.

Bir diğer önemli husus ise kimyasal maddelerin veya kimyasal karışımların depolanmasıdır. Tamiratın önerilmediği durumlardan bir tanesi de kimyasal madde depolanmasıdır. Bu kimyasal madde depolanmasına en uygun depolar ise silo depolarıdır. Bu depoların konik yapısı sayesinde, tam boşaltmaya imkan tanımaktadır. Açık ağızlı veya kapalı ağızlı olarak çeşitlendirilmiş olup, 1.000 litre kapasiteden başlayıp, 10.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Polietilen hammadde kullanılarak üretilmektedir. Gıda depolanmasına da uygundur.

Kimyasal depolarken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu duruma örnek verecek olursak; bazı kimyasal maddeler açığa sıcaklık çıkardığı için su deposunun çalışma sıcaklığını aşmaktadır. Hatta bazı kimyasal maddeler kaynama sıcaklığını geçtiği için depolanması daha da zor hale gelmektedir. 

Polietilen hammadde ile üretilen su depoların +50 dereceye kadar çalışma sıcaklığı vardır. Paslanmaz çelik sac ile üretilen su depolarının ise +80 dereceye kadar çalışma sıcaklığı bulunmaktadır. Kimyasalın açığa çıkardığı ısıya göre tercih edebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...