Su Depolarının Çevreye Zararları Var Mı?

Depolama ürünleri, özellikle su kıtlığının yaygın olduğu yerlerde su depolamada oldukça etkili olabilir. Faydalı avantajlar sunmalarının yanı sıra, herhangi bir çevresel endişeye yol açıp açmadıklarını da dikkate almak önemli olabilir. Potansiyel çevresel etkilerin farkında olmak, su veya herhangi bir içerik depolamada daha çevreci seçenekleri seçmenizi sağlar. Birçok su deposu plastik, polyester veya metal gibi malzemelerden üretilir. Hafif plastik tanklar dayanıklıdır ve uzun süreler boyunca kullanılabilir. Bir ürünü ne kadar uzun süre kullanırsanız, o kadar çevre dostu olacaktır. Bu duruma çevre dostu kullanım ömrü denir. Metal tanklar yani paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar, ekosistemleri etkileyen madencilik ve rafineri süreçlerine bağımlı hale getirir. Geri dönüştürülmüş veya çevre dostu malzemelerden yapılmış tanklar seçmek, bu ilk çevresel maliyetleri azaltabilir. Nitekim paslanmaz çelik, geri dönüştürülebilir bir malzemedir.

Öte yandan, tanklar ilk etapta su tasarrufunu kolaylaştırır, bazı bölgelerde kıtlık yaşandığında oldukça gerekli bir şeydir. Aslında, yağmur suyunu toplayıp bir tankta tutarak, nehirler, göller ve yeraltı suyu gibi doğal kaynaklardan çekilmeyi azaltır ve böylece bu su kaynakları üzerindeki stresi azaltır. Bu koruma faydası, verimli su yönetiminin çevre sağlığını desteklemede uzun bir yol kat edebileceği kuraklığa meyilli bölgelerde oldukça faydalı olabilir.

Üreticiler depolama ürünlerinde birçok çevre dostu yeniliği düşünüyor. Bunlara geri dönüştürülmüş malzemelerden veya biyoplastiklerden yapılmış tanklar dahildir. Sonra, tamamen yeni ünitelere ihtiyaç duymadan genişlemeyi sağlayan modüler tank sistemleri için tesis var, bu da sırayla değiştirme ve bertaraf sıklığını azaltır. Depolama ürünlerinde bazı çevresel etkileri olsa da, malzemeler, bakım ve bertaraf konusunda sorumlu seçimler, etkilerini azaltmada uzun bir yol kat edecektir. Suyu sorumlu bir şekilde depolamak isteyenler için, bu hususlar pratiklik ve çevre yönetimi arasında denge kurmaya yönelik uzun bir yol kat ediyor.

su-depolarinin-cevreye-zararlari-var-mi-banner-2-1732181047

Doğru Su Tankını Nasıl Seçersiniz?

Depolama ürünü seçmek, sadece bir model ve boyut seçmekten çok daha fazlasıdır. Kullanılan malzeme türünden boyutlandırmaya ve konuma kadar her karar, verimlilik ve uzun vadeli memnuniyet için devreye girer. Bu kapsamda polyester depolar dahil olmak üzere deponun üretildiği malzemeler ve özellikleri, dayanıklılığını ve hangi tür kullanım için kullanılacağını belirleyecektir. Örneğin, plastik tanklar nispeten hafif, daha ucuz ve UV ışınlarına dayanıklıdır. Bu nedenle dış mekanlarda oldukça uygundurlar. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar, daha ağır ve daha maliyetli olabilmelerine rağmen, korozyona karşı dirençle yüksek dayanıklılığa sahiptir. Hava koşullarının tahmin edilemez olduğu bölgelerde, yalıtımlı veya UV koruma malzemeleri, sıcaklık ve yosun oluşumu nedeniyle aşınmayı önler.

Boyutlandırma, evinizdeki veya binanızdaki günlük su tüketimine ve tankın ne sıklıkla doldurulmasını istediğinize göre belirlenir. Tank ne kadar büyükse, o kadar uzun süre depolanır. Ancak, bu tankların yeterli alana veya diğer zamanlarda yapısal bir temele sahip olması gerekir. Yağmur suyunu toplamak veya acil durumlarda depolamak için günlük olarak ne kadar kullandığınızı hesaplayın ve yeterli hacmi barındırabilecek ve çok fazla alana hakim olmayacak boyutta bir tank seçin.

Deponuzun Konumu Ne Kadar Önemli?

Deponuzun yerleştirildiği alan her şeydir. Yerleşim yeri ayrıca kolay bakım için erişilebilir ve doğrudan güneş ışığından uzak olmalıdır. Yerüstü tanklar düz bir zemine yerleştirilmeli, yeraltı modeller ise toprak takviyesiyle uygun bir kazıdan geçmelidir. Su temin sisteminizin en yakın kısmına yakınlığı ve günlük aktivitelerinizi aksatmadan ihtiyaçlarınızı karşılayacağı yeri seçmelisiniz. Bu kapsamda tonluk depo fiyatları uygun olduğu için her ihtiyacınız için bir depo satın alabilirsiniz. Buna ek olarak vanalar gibi tank bağlantı parçaları su sisteminize uygun olmalı ve sızıntıya neden olmayacak dayanıklı malzemelerden yapılmış olmalıdır. Ev kullanımı için kurulabilen, depolanan suyu daha temiz ve yosun birikmesinden veya tortu oluşumundan uzak tutan filtreleme sistemlerini göz önünde bulundurun. Bağlantı parçasının daha fazla hasar ve onarımdan kaçınmak için güvenli bağlantısı sık sık kontrol edilmelidir. 

Her tank, kullanılan malzeme ne olursa olsun, bir miktar bakıma ihtiyaç duyar. Tankınızı temizlik ihtiyaçları ve erişilebilirlik açısından kontrol edin. Geniş kapaklı veya çıkarılabilir kapaklı tanklar temizlenmesi daha kolaydır. Genellikle güneş ışığına maruz kalan yerden yüksek bir tankınız varsa, depoladığınız suyun daha uzun süre taze kalabilmesi için yosun oluşumunu önlemek amacıyla bir miktar korumayla örtün. Deponun doğru seçimi, günlük rutininizdeki ve yerel koşullardaki rolünü anlamak önemlidir. 

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...