Polyester Su Deponuzun Tamiri Nasıl Yaparsınız?

Son zamanlarda çevremize şöyle bir baktığımızda pek çok farklı depolama ürünü görmekteyiz. Bu depolama ürünleri farklı malzemeler kullanılarak üretilebiliyor. Bu depolardan birisi de polyester su deposu modelleridir. Bu depolama ürünleri ülkemizin pek çok farklı yerinde kullanılmaktadır. Fiyatları da uygun olduğu için insanlar farklı farklı ihtiyaçları kapsamında bu depoları kullanmaktadır. Bu depolar günlük hayatta karşılaşabileceğimiz hemen hemen her şeye dayanıklıdır. Nitekim bir darbe anında esneme yaparak darbeyi absorbe edebilir.

Polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri özellikle kimyasal içeriklerin depolanmasında çok fazla kullanılmaktadır. Bazı durumlarda bu depolar hasar alabiliyor. Bazen delik, bazen ise çatlak olabiliyor. Her arızanın tamiri farklı olduğu gibi farklı malzemeler kullanılarak üretilen depolar farklı şekilde tamir edilir. Ancak bu tamiri sizlerin yapmasını önermemekteyiz. Bu tarz tamirlerin üreticiler tarafından yapılması daha iyi olacaktır. Bu hususta üreticinizi iyi seçmenizi öneriyoruz. Üreticinizi iyi seçerseniz, satış sonrası desteğinden faydalanabilirsiniz. Bu kapsamda Karmod Plastik gibi piyasada ismi duyulmuş, garanti verebilen markaların tercih edilmesini öneriyoruz. 

Su Depoları Hangi Malzemeler Kullanılarak Üretiliyor?

Depolama ürünleri temel olarak katı veya sıvı, organik veya kimyasal fark etmeden pek çok farklı içeriğin depolanması, nakliyesi ve korunması için kullanılan ürünlerdir. Depolar, evlerde, endüstriyel alanda ve tarımda suyu depolamak ve yönetmek için çok fazla kullanılıyor. Üç farklı malzeme ile üretilmektedir, bu malzemeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Malzemelerin her biri benzersiz niteliklere sahiptir ve bu da onları farklı kullanımlar için uygun hale getirir. Bu malzemelerin ve malzemelerin faydaları ise aşağıdaki gibidir.

  • Polietilen

Depolar, yaygın olarak polietilen kullanılarak üretilir. Polietilen tanklar oldukça hafiftir ve bu nedenle nakliye ve kurulumda kullanımı kolaydır. Yüzeylerinin pürüzsüzlüğü, yosunların bunlara yapışmasını zorlaştırır ve UV ışınlarının etkilerine karşı koyar. Uzun yıllar güvenle kullanılabilir. Evlerde su depolama, geçici su toplama ve taşınabilir amaçlar için çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü çok ucuz depolardır. Bu nedenle düşük bütçelerle kalite isteyenler için çok iyi bir seçenektir. 

  • Polyester

Polyester tanklar genellikle yüksek kimyasal direnci ile bilinmektedir. Bu sebeple kimyasal içeriklerin depolaması için bu depolar kullanılır. Üretim şekli nedeniyle yerinde montaj özelliği vardır. Bu depolar yüksek miktarda basınca dayanabilir ve kimyasal aşınmaya karşı dirençlidir. Bu nedenle sudan diğer içeceklere kadar her türlü sıvıyı depolamak için kullanabilirsiniz. Endüstriyel alanlarda, tarımsal ihtiyaçlar ve boyut ve şeklin önemli olduğu özel kullanımlar için uygun depolardır. Çok yönlü kullanımları, küçük ölçekliden büyük ölçekli gereksinimlere kadar çok çeşitli boyutlarda tanklar üretilebiliyor.

  • Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik, sağlamlığı ve dayanıklılığı nedeniyle tanklar arasında birinci sınıf seçeneklerden biridir. Çünkü özünde paslanmaz çelik malzeme çok dayanıklı bir malzemedir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar paslanmaya, aşırı sıcaklıklara ve dış etkilere karşı dayanıklıdır. Kirlenmeyi önleyerek depolanan suyun veya içeriğin kalitesini korurlar. Ticari kullanımlar, kentsel altyapı, büyük ölçekli su depolaması gerektiren alanlarda çok fazla görebiliriz. Özellikle benzin istasyonlarında bu depolardan çok fazla görebiliyoruz. Uzun vadeli kullanılabildikleri için zaman içerisinde kendisini amorti edecektir. 

Su Depoları Ne Kadar Dayanıklı?

Ülkemizde kullanılan depolama ürünleri çok dayanıklı üretilmektedir. Nitekim ülkemiz dört mevsimi yaşayabilen bir coğrafyadadır. Bu sebeple depoların UV yalıtımlı olması gerekmektedir. Aksi halde deponun içerisinde yosun büyümesi olabilir. Bu nedenle malzeme seçimi önemlidir ve malzeme seçimi ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır. Bu sebeple su deposu dayanıklılığı da malzemeye bağlıdır. Bu kapsamda polietilen, polyester veya paslanmaz çelik depolama ürünleri tercih edilebilir. Dayanıklılık isteniyorsa özellikle paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri bu kapsamda çok işlevsel olacaktır. 

Evlerde polietilen depolar pratik ve ekonomiktir, endüstriyel kullanımda veya özel depolamalarda ise polyester oldukça sağlamdır. Büyük ölçekli depolamaların dayanıklılık ve hijyen gerektirdiği durumlarda paslanmaz çelik kıyaslanamaz. Nitekim bu depolar kullanılarak gıda depolaması, mikrobiyom depolaması da yapılmaktadır. Bazı alanlarda bu depoların içerisine kuru buz atılarak soğuk bir ortamda muhafaza edilebiliyor. Böylece içerisine koyduğunuz herhangi bir içerik donacak ve bozulmayacaktır. Farklı özelliklerin bilinmesi, tankınızın uzun yıllar boyunca kullanılması ve etkili olması için uygun seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Sizlerde bu depolardan hemen satın alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...