Neden Tek Parça Su Depolama Tankı Seçmelisiniz? Güçlendirilmiş Su Depolarının Önemi Nedir?

Son yıllarda bu tanklar oldukça popüler olmuşlardır. Çünkü bu tanklar gerek, hacim çeşitliliği ile gerekse fiyatlarıyla oldukça dikkat çekmişlerdir. 1986 yılından bu yana sektördeki tecrübemiz ve son teknoloji üretim sistemleri ile bu mümkün oluyor. 

Günümüzde bu tanklar üç farklı hammadde ile üretilmektedir. Öyle ki su deposu modelleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik saclar kullanılarak üretiliyor. Tek parça depolama tankı seçmeniz doğrultusunda baktığımızda, eğer böyle bir ihtiyacınız varsa, evet sadece tek parça büyük bir tank seçin. Fakat sonradan gelişen ihtiyaçlarınız için birden fazla depo arasında bağlantı yapılabilmektedir. Güçlendirme ise sadece polyester kullanılarak üretilen depolara yapılabilmektedir. Bu güçlendirme de kimyasal dayanıklılık sebebiyle yapılır. Diğer depolar alanında güçlü tanklardır. En güçlü depolar ise paslanmaz çelikten imal edilen depolardır. Çok kısa bu tankların genel özelliklerine değindiğimize göre, haydi gelin güçlendirilmiş tanklara daha detaylı bakalım.

su-deposu-1653589808

En Büyük Hacme Sahip Depoların Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde bu tanklar, bireysel kullanım alanında evlerimizde, kurumsal kullanım alanında ise işyerlerinde, sanayilerde üretilen bir sıvının veya gıdanın depolanması ve nakliyesinde kullanılmaktadır. Evlerimizde de büyük hacimli tanklara ihtiyacımız olabilir. Özellikle kırsal alanlara kurulan yağmur suyu toplama sistemleri, bazen çok olmasada büyük hacimli tanklar gerektiriyor.

Genel olarak bütün tanklar istenilen herhangi bir renkte üretim yapılabiliyor. Optimal et kalınlığı ise tankın özgül ağırlığına göre belirleniyor. Bütün tanklar UV stabilizasyonludur. Bir başka deyişle Güneş ışınlarını depo içerisine almazlar. Ayrıca imalat hatalarına karşı endişe etmenize gerek yok. Çünkü tüm depolar iki yıl garantilidir. Kullanıma bağlı hasarlardan dolayı da endişe etmenize gerek yok. Çünkü deponuzda kullanıma bağlı hasarlar oluşursa, onuda üretim tesislerimizde tamir edebiliyoruz.

Büyük hacimli derken kaç litreden bahsediyoruz, aslında bu da önemli bir konudur. Büyük hacimli depolar yaklaşık 50.000 litre ile 100.000 litre arasında olabiliyor. Bu kadar büyük hacimli tankları evlerimizde genel olarak kullanmayız. Nadirende olsa kullanan var fakat bu kadar büyük bir hacme sahip depoları sanayilerde daha çok görmekteyiz. Çünkü sanayiler ürettikleri içerikleri tek seferde depolayıp kaldırmak isterler. Tek parça tank almak sonucuna baktığımızda, ihtiyacınızı olan depoyu bulmak oldukça önem taşır. Fakat hammadde özelinde inceleyecek olursak, konuyu daha iyi anlayacağız.

polyester-depo-1653589721

Polyester Su Depolarının Özellikleri Nelerdir?

Polyester tanklar kimyasal dayanımı en yüksek olan tanklardır. Çünkü polyester su deposu modelleri yüksek kimyasal dayanıklılık gerektiren durumlarda izoftalik ile epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretiliyor. Hammadde özünde ise polyester reçinenin cam elyaf takviyeli yapıştırıcıların kullanılması ile üretilir. Bu üretim şekli bu tanklara yerinde montaj özelliği katar. Bu özelliği sayesinde devasa büyüklükteki tankların üretimi, fabrikada veya konumlandırılacağı bölgede üretilebilmektedir.

Öte yandan bu tankların güçlendirilmesi konusu bulunuyor.  Depo içerisine yapılan mukavemeti arttırmak amacıyla pek çok modifikasyon bulunur. Bunlardan birisi izole edilmiş çelik dış çemberler diğer mukavemet artırıcı unsur ise iç bölmede çelik profil destekli bulunmasıdır. Bu şekilde tanklar darbelere karşı daha dayanıklı hale gelirler. Üretim standartlarında 200 litre kapasiteden başlayarak 100.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. Kimyasal içeriklerinizi güvenle depolayabilirsiniz. 

Çalışma sıcaklığı oranları konusu vardır. Bu tankların çalışma sıcaklığı oranları en sıcak +60 derecedir. Yani bu tanklarda depolanan içeriğin sıcaklığına dikkat edilmesi gerekebilir.

Paslanmaz Çelik Su Depolarının Özellikleri Nelerdir?

En dayanıklı tank kategorisinde paslanmaz çelik saclardan üretilen bu tanklar yer alıyor. Bütün depolar gibi bu tanklarda hemen hemen her ihtiyaca uygun olarak ebatta üretilir. Bu tankların üretimi ise çelik ve krom nikel karışıklı AISI 304 çelik denilen bir malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu çelik parçalar argon gazı kullanılarak birbirine kaynatılır ve en nihayetinde ortaya bu tanklar çıkar. 

Bu tanklarında tıpkı polyester tanklar gibi yerinde montaj özelliği bulunur. Bu özelliği üretim şeklinden kaynaklanır. Paslanmaz çelik parçalar, deponun şekline göre birbirlerine kaynatılır. Bu sayede bu tanklar ne kadar büyük hacimli olursa olsun yerinde montaj edilebilir. Bu tanklarında ebat çeşitliliği en küçük 500 litreden başlayarak, 100.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilir.

Bu tankların en sağlam depo kategorisinde yer almasının en büyük sebebi hammaddesidir. Hammaddesinden dolayı bu tankların çalışma sıcaklığı oranları da oldukça yüksektir. Bu tankların çalışma sıcaklığı oranı ise +80 derecedir. Ayrıca paslanmaz çelik oldukça sağlam ve sağlıklı bir malzeme olduğu için ilaç depolama ve bu tarz hassas hammaddeleri depolamak amacıyla oldukça fazla kullanılmaktadır. Ayrıca büyük yağmur toplama tesislerinde paslanmadığından dolayı bu tanklar oldukça fazla kullanılır.

Polietilen Su Depoların Farkı Nedir?

Hem üretim şekli ile hem de fiyat etiketiyle kullanıcılarını oldukça şaşırtan tanklardır. Halk arasında plastik olarak bilinen fakat aslında polietilen olan hammadde ile üretilir. Monoblok yani tek parça olarak üretilirler. Bu yüzden yerinde montaj seçenekleri malesef yoktur. Fakat buna rağmen temizliği daha kolaydır. İç ve dış yüzeyi pürüzsüzdür. 
Ebat çeşitliliğine baktığımız zaman 50 litre kapasiteden başlayarak, 25.000 litre kapasiteye kadar büyüyebilmektedir. En uygun fiyat etiketine sahip depo kategorisindedir. Bunların yanı sıra polietilen tankların gıda depolaması ile ilgili bazı şehir efsaneleri bulunmaktadır. Polietilenin gıda depolamasına uygun olduğu uluslararası gıda örgütleri tarafından belirtilmiş ve kabul görmüştür. Bunların yanı sıra Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı araştırma ve aldığı numune örneklerinin sonuçlarına göre bu tankların sağlığa bir zararı bulunamamıştır. Bu yüzden en çok depo tasarımına sahip hammaddedir. Eğer ki ihtiyacınızı karşılayacak tek parça depo polietilen ile kategorisinde varsa, polietilen tanklar önerebiliriz.

Bu makalemizde de sizlere tek parça tankları ve güçlendirilme özelliklerini anlatmaya çalıştık. Umarız aradığınız tankı bulabilir ve uzun yıllar kullanabilirsiniz. Tüm ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve varsa sorularınızı sormak için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...