Bir Su Deposunu Yılda Kaç Kez Temizlemeliyiz?

Su depoları genel kullanım amacı çeşitlidir. Genel manada depo içerisine bir sıvı veya gıdanın depolanıp, ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır.

Yasal olarak da su deponuzu altı ayda bir temizlemelisiniz. Fakat temizlik işlemi depo içerisinde yapılan işleme ve depo içerisinde depolanan sıvıya veya gıdaya göre değişmektedir. Su depoları genel olarak temizlemesi kolay olan ürünlerdir. Su deposu fiyatları oldukça uygun olmasının yanı sıra pek çok avantajı da bulunmaktadır. Bu fiyatları incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hemen hemen her ihtiyaca uygun su deposu bulunmaktadır.

Su deposu içerisinde depolanmak istenen içerik aşırı titizlik gerektiren bir içerik ise temizlik periyodunuzu daha sık yapmalısınız. Eğer ki deponuzda sürekli kullandığınız sıvı dışında bir sıvı veya gıda depolayacaksanız, depoyu boşalttıktan sonra en azından bir tazyikli su ile temizlenmesi önerilir. Temizlendikten sonra depolanmak istenen sıvı veya gıdanın doldurulması deponuz için daha sağlıklı olacaktır. 

Bunların yanı sıra polietilen hammadde kullanılarak üretilen su depolarının uluslararası gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Bu hammaddenin ayrıca UV stabilizasyonu bulunmaktadır. Bunun anlamı da Güneş ışınları bu depoların içerisine ulaşamaz. Sadece polietilenden üretilen depolar değil, yapı gereği diğer su depoları da içerisine ışık almayan yalıtkan bir malzeme ile üretilmektedir. Bu durum da depo içerisinde yosun, mantar ve küf oluşumunu engellemektedir. Böylece bu depoların temizliği oldukça kolaylaşmaktadır.

Bir diğer konu ise toprak altı su depolarıdır. Bu depolar toprak altında olduğu için dış tarafına herhangi bir şekilde temizlemeniz gerekmez. İç tarafını ise sadece kapağı açarak temizlemeniz gerekmektedir. Fakat bu depolar genel kullanım amaçları doğrultusunda içlerine hep bir çeşit ve aynı türdeki sıvı veya gıda depolanmaktadır. Yakıt gibi sıvıların depolanması hususunda ise bu temizlik aksatılmaktadır. Fakat bu tarz içeriklerin içerisinde bulunan partiküller zamanla bağlantı borularını veya tahliye musluklarını tıkayabilmektedir. Bu konuda da çözüm olarak ya kalın borular kullanabilirsiniz ya da temizlik periyodunuzu artırabilirsiniz.

Su Deponuzu Temizlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Su depoları kullanılırken temizliği ihmal edilen konulardan birisidir. Hal böyle olunca bu depoları kullanan markalar temizlik için belirli periyotlar belirlemiştir. Bu periyotlar belirlenirken bir de temizlik standardı belirlenmektedir. 

Covid19 pandemisinin hayatıma girmesiyle birlikte temizlik konusunda daha hassas olmaya başladık. Öyle ki üretim sektöründe de bu durum oldukça önemli hale gelmiştir. Fakat derinlemesine temizlik yapmak bazen problemlere yol açabiliyor. Bazı insanlar daha iyi bir temizleyici elde etmek için iki farklı güçlü temizleyiciyi karıştırarak elde ettiği temizleyiciyi kullanmaktadırlar. Bu durum biraz tehlikelidir. Çünkü bu tarz temizleyiciler farklı bir temizleyici ile karıştırıldığında açığa zehirli bir gaz çıkarabilirler. Malesef ki günümüzde bu zehirli gazı soluyup, solunum zehirlenmesi geçiren insanlar bulunmaktadır.

Temizliğin hassas olduğu yerlerde deponun her kullanımdan sonra temizlenmesi en sağlıklı olandır. Temizleme esnasında kullanılacak temizleyici seçimide önemlidir. Genel olarak bu depoların temizliği tazyikli su ile kolayca temizlenmektedir. Temizleyici kullanma ihtiyacı genellikle hassas içerikler için önemlidir. 

Bazı kullanıcıların da temizlik esnasında depoya bir zarar vereceğinden korkmaktadır. Özellikle plastik su deposu kullanan kullanıcılar temizleyici kullanırken bu deponun zarar göreceğinden endişe etmektedirler. Tazyikli su ile kolayca temizleyebilirsiniz. Ayrıca bu depoları kullanan bazı kullanıcılar temizlerken güçlü temizleyiciler de kullanmaktadır. Güçlü temizleyici kullanan kullanıcılar için temizlerken koruyucu ekipman kullanmaları önerilir.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...