Bakanlık Onaylı Su Depolama Tankları: Su Deposu Satın Alırken Sertifika Önemli midir?

Su tankları günümüzde hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Öyle ki bu depoların kullanım ömrü oldukça uzun olduğu için hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Öyle ki su tankları kullanıcıların aklına takılan soruları ele almaya devam ediyoruz. Bu makalemizin konusu ise sertifikanın önemi nedir.

Bu tanklar oldukça steril ortamlarda, son teknoloji üretim sistemleri ile üretilmektedir. Bu son teknoloji üretim sistemlerini kullanan su deposu ile bu depoların üretimi yapılabilmektedir. Öyle ki su tankı üretimi konusunda hemen hemen her sertifikayı almış bulunuyoruz. Peki nedir bu uygunluk sertifikaları ve anlamları nelerdir, diye yola çıktık. Haydi gelin bu sertifikaları hep birlikte öğrenelim.

Sahip Olduğumuz Sertifikalar ve Anlamları Nelerdir?

Depo üretimi sektörünün lider markası olarak, aldığımız uygunluk belgeleri ve kalite sertifikalarıyla öncü marka haline geldik. Hal böyle olunca da, uluslararası standartlara uygun olarak üretim yapan firmamız TSE yani Türk Standartları Enstitüsü standartları ile güvenilirliğini daha ileriye taşımıştır. Amacımız müşteri memnuniyetini maksimumda tutmak ve müşterilerimizin sağlığını ön planda tutarak, günümüz itibari ile bir çok kalite ve uygunluk sertifikaları almıştır.

Bu sertifikalar, TSEK, ISO 9001:2015, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, OHSAS 18001:2007, CE uygunluk belgelerine sahiptir. Sağlık bakanlığı halk sağlığı laboratuvarlarından aldığı analiz raporlarıyla ürünlerinin gıdaya uygunluğunu teyit ettirerek kendi sektöründe bu alanda da öncülük etmiştir. Aldığımız bu sertifikaları hep beraber daha detaylı inceleyelim;

ISO 9001: Belki de en çok duyduğumuz sertifikalardan olan bu sertifika, Kalite Yönetim Sistemleri sertifikası olarak geçmektedir. Genel tanımına baktığımızda ise; firmamızın müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir. Daha kısaca anlatacak olursak bu belgeyi aldığımızda kaliteli üretim yaptığımızı bir nevi kanıtlamış oluyoruz.

CE Belgeleri: Yine alışveriş yaparken çok gördüğümüz sertifikalardan olan CE, Avrupa’nın ekonomik arenasında dolaşan pek çok üründe görürüz. Daha detaylı bir tanım yapacak olursak; topluluk içinde satılan ürünlerin güvenlik, sağlık ve çevre koruma gereklerine göre denetlendiğini ve değerlendirildiğini gösteren belgedir. Aynı zamanda bu belgeye sahip olan tüm üreticilerin hesap verilebilir kurallara uyumunu zorunlu kılarak adil rekabet koşullarını ifade etmektedir.

ISO 14001: Bu sertifikayı çok duymasakta aslında çevremiz için önemli bir sertifikadır. Öyle ki bu sertifikanın adı da Çevre Yönetim Sistemleri olarak geçmektedir. Çevremizi korumak adına bizim gibi üretim firmalarının alması gereken bir sertifikadır. Daha detaylı ele alacak olursak; bu sertifika özünde, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya kısacası çevreye verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan firmalara verilen sertifikadır. Bu sertifika, çevre koşullarının sürekli iyileştirilmesi temeline dayandırmakta ve çevre faktörlerine ilişkin olarak ilgili mevzuat ve kanunlar tarafından tanımlanmış koşullara uymayı şart koşmaktadır.

ISO 22000: Pek bilinmese de aslında oldukça önemli olan bir sertifikadır. Bu yüzden adı Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri sertifikasıdır. Kısaca bu depoların gıda güvenliğine uygun olduğunu belirtir. Bu sertifikanın detaylarına bakacak olursak görmekteyiz ki bu sertifikanın temel amacı; tüketicilerin gıda kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması için geliştirilmiştir. Öyle ki gıda zinciri içerisindeki tüm prosesleri ki bu prosesler; altyapı, personel ve ekipman gibi tüm etkileyenleriyle birlikte kontrol altında tutan önleyici bir sistemin firmamızda uygulanmasıdır. Firmamızda bu sertifikanın uygulamaları sırasıyla üretim kontrolü, ürün kontrolü, ekipman kontrolü; bakım ve genel hijyen uygulamaları; personel ve ziyaretçi hijyeni; taşıma, depolama, ürün bilgisi; eğitim, tedarikçi seçimi ve değerlendirmesi; eğitim, iletişim şeklinde gerçekleştirilmektedir.

OHSAS 18001: Bilinirliği çok olmayan bir diğer sertifikalardan birisidir. Bu sertifikanın açılımı ise İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleridir. Bu sertifikaya daha detaylı bakacak olursak; su tankı üretimindeki iş sağlığı ve güvenliğinin yönetilme şekli hakkındaki genel bir çerçeve oluşturmanıza yardımcı olur. Bu sertifika ile iş sağlığı ve güvenlik süreçlerimiz gözden geçirildi ve sürekli olarak iyileştirmemiz sağlandı.

Sağlık Bakanlığı Analizleri: Bu analizler sonucunda üretim yapılırken, firmamız dışından gelen alanında uzman yetkililerce alınan numunelerin, halk sağlığına bir tehdit oluşturmadığı anlaşılmıştır. Bu analizler de gösteriyor ki bu depoları kullandığınızda sağlığınızı tehdit edebilecek herhangi bir kimyasal veya renklendirici kullanılmamıştır. Ayrıca bu depoların üretiminde kaliteli hammadde kullanımına önem verildiği için bu depolar daha uzun ömürlü olmaktadır.

Su Deposu Üretiminde Kullanılan Hammaddelerin Özellikleri Nelerdir?

Bu depoların genel kullanım amaçlarına baktığımızda, bir sıvının veya gıdanın depolanıp akabinde ihtiyaç anında tahliye edilerek tüketilmesini sağlayan araçlar olduklarını görmekteyiz. Bu depolar üç farklı hammadde ile üretilmektedir. Bu hammaddeler ise polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu hammaddelerin kendilerine göre özellikleri bulunmaktadır. İşte o özellikler;

Politelinin uluslararası sağlık örgütleri tarafından gıdaya uygunluğu kabul görmüştür. Halk arasında plastik olarak bilinse de aslında adı polietilendir. Bu hammadde kullanılarak üretilen plastik su deposu modellerinde ise gönül rahatlığı ile içilebilir sıvı ve gıda depolanması yapılabilmektedir. Ayrıca bu depolar monoblok yani tek parça halinde üretildiği için daha sağlam ve uzun ömürlü olmaktadır. Buna ek olarak da paslanmaz çelik depolarda da çoğu kullanıcı gıda depolaması yapmaktadır. Gıda depolamak isteyen okurlarımız polietilen ve paslanmaz çelikten üretilen depolarımızı inceleyebilirler.

Bütün hammaddelerin UV stabilizasyon özelliği bulunmaktadır. Bunun anlamı da yüksek ultraviyole ışın dayanıklılığı demektir. Bu hammaddeler kullanılarak üretilen depoların içerisine Güneş ışınları girmez böylece depoların içerisinde yosun veya küf oluşmaz. 

Sertifikalarımız ve genel olarak ürünlerimiz ile ilgili hemen hemen her şeyi anlattık. Ürünlerimiz ve sertifikalarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfasından telefon numaralarımızı kullanarak bizlere ulaşabilir veya iletişim formunu doldurarak bizlere gönderebilirsiniz.

Paylaş

İletişim Formu
Aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Loading...